Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Ermenistan ateşle oynuyor, Azerbaycan üstün görünüyor

Gazeteci Murat YetkinYetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Ermenistan ve Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ bölgesinde çıkan çatışmayı ve iki ülke arasında artan gerilimde Türkiye, Rusya ve İsrail‘in oynayacakları rolü değerlendirdi.

İki ülke arasındaki çatışmaların Bakü-Tiflis-Ceyhan hattı yakınında değil, İran sınırına yakın Dağlık Karabağ bölgesinde yoğunlaştığını aktaran Yetkin, Azerbaycan ve Ermenistan’ın adım adım seferberlik hallerini yükseltmesi ve artan gerilim sonucunda Türkiye’nin taraf olduğu ihtilaflara bir yenisinin eklenebileceğini belirtti.

İsrail’in iki ülke arasındaki gerilimde “gizli aktör” olduğunu söyleyen Yetkin, Putin’in yapacağı hamlelerin yeni bölgesel fırsatlar yaratabileceğinin altını çizdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.