Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA’de finalin adı belli oldu: Miami Heat-Los Angeles Lakers

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi’nde (NBA) oynanan play-off karşılaşmalarında, Doğu Konferansı final serisinde Boston Celtics’i 125-113 yenen Miami Heat seriyi 4-2’ye getirerek NBA Finalleri’ne çıktı ve Batı Konferansı şampiyonu Los Angeles Lakers’ın rakibi oldu.  

Derleyen: Burak Tatari

Son olarak 2014 yılında NBA Finalleri’ne çıkma başarısı gösteren Miami Heat’i altı yıl aradan sonra finallere taşıyan galibiyette en büyük katkıyı 32 sayı, 14 ribaunt ve beş asistle maçı tamamlayan Bam Adebayo yaptı. Heat’in yıldızı Jimmy Butler 22 sayı ve sekiz asistle oynarken kenardan gelen Tyler Herro 19 sayı, yedi asist ve beş ribauntla takımına büyük bir katkı verdi.

Boston Celtics’te ise Jaylen Brown 26 sayı ve sekiz ribauntla oynarken Jayson Tatum’un 24 sayı, 11 asist, yedi ribaundluk katkısının yanında Marcus Smart ve Kemba Walker’dan gelen 20’şer sayılık katkı Celtics için yeterli olmadı.

Heat bu sonuçla finalde Batı Konferansı’nda Denver Nuggets’ı 4-1 ile geçen Los Angeles Lakers’ın rakibi oldu. 10 yıllık bir aranın ardından tekrar NBA Finalleri’ne çıkan Lakers’ta 35 yaşındaki süperstar LeBron James dördüncü şampiyonluk yüzüğünü, yıldız pivot Anthony Davis ise ilk şampiyonluğunu hedefliyor.  

Lakers ve Heat arasında oynanacak final serisinin ilk maçı, 1 Ekim Perşembe günü Türkiye saati ile sabaha karşı 04.00’te oynanacak.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.