Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de 89 yaşındaki pizza kuryesine 12 bin dolar bahşiş verildi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Utah eyaletinde pizza kuryesi olarak çalışan 89 yaşındaki Derlin Newey, sosyal medya fenomeni Carlos Valdez’in evine teslim ettiği bir siparişten sonra 12 bin dolar (92 bin TL) bahşiş aldı. Eşiyle birlikte sosyal medya platformu TikTok üzerinden topladığı paraları Newey’e bahşiş olarak veren Valdez’in sürprizinden sonra gözyaşlarına boğulan Newey’in videosu sosyal medyada viral oldu.

Derleyen: Sema Kahriman

Utah’ta yaşayan Derlin Newey emekli maaşı kendisini geçindirmeye yetmediği için haftada 30 saat pizza kuryeliği yapıyordu. Yıllardır Newey’in çalıştığı pizzacıdan sipariş veren ve bu sayede Newey’i tanıma fırsatı bulan sosyal medya fenomeni Carlos Valdez, ilerleyen yaşına rağmen hâlâ çalışan Newey’i sevindirmek için eşiyle birlikte TikTok adlı sosyal medya platformunda bir bağış kampanyası başlattı.

53 binden fazla takipçisi olan Valdez, kısa süre içinde takipçilerinden 12 bin dolar bağış topladı ve geçen salı günü (22 Eylül) Newey’in çalıştığı dükkândan bir pizza sipariş etti. Valdez, evine pizza teslim etmek için gelen 89 yaşındaki Newey’e topladığı bağışları bahşiş olarak verirken yaşananları kameraya kaydederek “vendingheads” adlı TikTok hesabı üzerinden paylaştı. Valdez tarafından paylaşılan görüntüler internette kısa sürede viral oldu.

Valdez’in kendisine verdiği bahşişten sonra gözyaşlarına boğulan Newey, emekli maaşının kendisini geçindirmeye yetmediğini belirterek “Nasıl teşekkür edebilirim ki? Ne diyeceğimi bilemiyorum. Haftada neredeyse 30 saat çalışıyorum” diyerek Valdez’e teşekkür etti.

Newey’e yardım edebildiği için çok mutlu olduğunu belirten Valdez ise “Newey’in buna ihtiyacı vardı. Ona yardım edebildiğimiz için çok mutluyum. Newey gibi kibar ve saygılı insanlara biz de aynı şekilde yaklaşmalıyız. O bizim kalbimizi çaldı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.