Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Faruk Ünsal ile HDP’ye yönelik operasyon üzerine söyleşi: “Millet İttifakı, bu operasyona karşı politik bir hat inşa etmek zorunda”

Siyasetçi Ahmet Faruk Ünsal, HDP’ye yönelik gerçekleştirilen Kobani operasyonu ile Millet İttifakı’nın hedef alındığını belirterek, “Millet İttifakı’nı oluşturan diğer bileşenlerin, Cumhur İttifakı’nın politik hamlelerine karşı politik bir hat inşa etmeleri gerekir” dedi.

HDP’ye yönelik gerçekleştirilen Kobani operasyonu ve gündemi Medyascope’a değerlendiren DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Ahmet Faruk Ünsal, operasyonun hukuki değil, siyasi olduğunu belirtti:

“Türkiye’de yapılan bu tür hukuki operasyonların siyasi sonucu var ise ki bunun da var. Bu operasyonun hukuki değil siyasi olduğunu düşünmemiz için yeteri kadar sebep var. Türkiye’de, hukuk tarafsız ve bağımsız değil, direkt saraya bağlıdır. Operasyonu yapan başsavcının evlendikten sonra damatlığı ile saraya çıkması ve ardından bu operasyonun yapılması bizi düşündürüyor. HDP üç farklı tarihte Kobani olaylarını araştırma önergesi verdi. Ama bunu AKP-MHP bunu engelledi.”

“Bu operasyon ile belki HDP’nin kapatılması sürecine doğru gidilecek”

Geçmişte Rahip Brunson, Serkan Gölge ve iki Alman vatandaşı, Fransız gazeteci ile ilgili her türlü haberin yazıldığı ve açıklamanın yapıldığı ancak sözkonusu ülke başkanlarının araması ile hepsinin serbest bırakıldığını da söyleyen Ünsal, “ Bu yaşananlar Türkiye’de maalesef hukukun, bağımsız ve tarafsız çalıştığı intibası vermiyor. Saraydan alınan talimat ile çalıştığına dair toplumda büyük bir kanaat vardır. Bu sürecin bir siyasi sonucu olacak, belki HDP’nin kapatılmasına doğru gidilecek bir süreç olacaktır” diye konuştu.

Ünsal vatandaşta, Millet İttifakı’nın diğer bileşenleri HDP’nin yanında rahat duramadığı için iktidarın böyle bir hamle gerçekleştirebildiği kanaatinin hasıl olduğunu da belirterek, “Millet İttifakı’nı oluşturan diğer bileşenlerin, Cumhur İttifakı’nın bu hamlesine karşı politik hamle geliştirmeleri gerekir, politik hat inşa etmeleri gerekir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.