Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en büyük mankenlik ajanslarından Elite Model’in eski başkanı Gerald Marie taciz ve tecavüzle suçlanıyor

Dünyanın en büyük mankenlik ajanslarından Elite Model’in eski başkanı Gerald Marie hakkında 18 yaşın altında bir çocuk ve çok sayıda kadına tecavüz ettiği ve tacizde bulunduğu suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Paris Savcılığı yetkililerinin Fransız haber ajansı AFP’ye verdiği bilgilere göre, eski bir BBC çalışanı olan Lisa Brinkworth ve üç eski model, eski Elite Model Başkanı Gerald Marie hakkında, kendilerine tecavüz ettiği ve cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Savcılığa bağlı çocuk koruma birimi, soruşturmada Marie’nin henüz reşit olmayan bir çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasının da yer aldığını söyledi.

Marie’nin avukatı Pascal Narboni, AFP’ye verdiği demetçe müvekkilinin iddiaları kabul etmediğini ve karşı dava açmayı düşündüklerini açıkladı.  

Marie hakkında suç duyurusunda bulunan kadınlardan biri olan Brinkworth, 1999 yılında Elite Model ajansına kayıtlı olan 18 yaşın altındaki çocukların seks yapmaya ve uyuşturucu almaya zorlanmasını konu alan gizli çekilmiş bir belgesel film yayınlamıştı.

Brinkworth’un belgeseli, yayınlandığı dönemde İngiltere’yi karıştırmış ve belgeselde ismi geçen Marie ile birlikte ajansın bir başka yöneticisi olan Xavier Moreau ajanstan uzaklaştırılmıştı.

Brinkworth’un avukatı Anne-Claire Lejeune dün yaptığı açıklamada, “Bu soruşturma umarım başkalarına konuşma cesareti verir. Bu, mağdurlar için cesaret verici bir ilk adım ve bir rahatlama olacak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.