Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“İsimsizler Hareketi” soruşturmasında üç kişi tutuklandı

İsimsizler Hareketi soruşturması kapsamında gözaltına alınan 15 kişi, dört günlük gözaltı süresinin ardından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı, üç kişi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla tutuklandı.

Gazeteci Hakan Gülseven, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüsü Perihan Koca, avukat Tamer Doğan, yazar Temel Demirer ve Özen Kulaçoğlu, “İsimsizler” grubuna yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. 

Gülseven aynı gün serbest bırakılırken, 18 kişinin dört günlük gözaltı süresi dolduktan sonra emniyette ifadeleri alındı. İfadeleri alınan 18 kişi İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne getirildi ve 11 kişi ifadelerin ardından serbest bırakıldı.

Dört kişi adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edilirken Şehmus Kavak, Misli Cihan Şenleten ve Özgür Doğuş Erhan “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklandı. 

Ne olmuştu?

Gazeteci Hakan Gülseven ve Taylan Kulaçoğlu, mayıs ayında İsimsizler Hareketi’ne yönelik operasyonla gözaltına alınmış, Gülseven serbest bırakılırken Kulaçoğlu tutuklanmıştı.

25 Eylül’de ise aralarında Temel Demirer, Hakan Gülseven, Perihan Koca, Tamer Doğan gibi isimlerin de olduğu 18 kişi, İsimsizler Hareketi soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Aynı soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı olan beş kişi evlerinde bulunamadıkları için alınamazken, gözaltına alınan gazeteci Hakan Gülseven aynı gün ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.