Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaliforniya’da bitmeyen orman yangınları: İki yeni yangınla beraber devam eden orman yangını sayısı 26’ya yükseldi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Eyaletteki Napa Valley bölgesinde pazartesi (28 Eylül) çıkan iki yeni orman yangınıyla birlikte devam eden orman yangınlarının sayısı 26’ya yükseldi. Eyalet genelinde yangınların hızlı bir şekilde yayılmasına dikkat çekmeyi amaçlayan “kırmızı bayrak uyarısı” etkinleştirilirken yetkililer, 2020 yılının başlangıcından bu yana eyalette sekiz binden fazla orman yangını çıktığını belirterek vatandaşları uyardı.

Şaraplarıyla bilinen Napa Valley’de pazartesi günü başlayan yangınlar 44 kilometrelik bir alana yayılırken yetkililer, 1800 kişinin bölgeden tahliye edildiğini açıkladı. Kaliforniya Orman ve Yangın Koruma Departmanı (CalFire) yetkilileri, eyalette süren orman yangını sayısının 26’ya yükseldiğini belirterek bütün vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi, Kaliforniya genelindeki yangınların artışıyla birlikte eyalet genelinde yangınların hızlı bir şekilde yayılmasına dikkat çekmeyi amaçlayan “kırmızı bayrak uyarısını” aktif yale getirirken daha önce iklim değişikliğinin Kaliforniya’da her yıl çıkan orman yangınlarının etkisini bu sene daha da artırdığını söyleyen Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, eyalet genelinde 19 bin arama kurtarma personelinin orman yangınlarında görev yaptığını açıkladı.

CalFire yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre ise 2020 yılının başlangıcından bu yana Kaliforniya genelinde sekiz binden fazla orman yangını çıktı. Çıkan yangınlarda 26 kişi hayatını kaybederken 1600’den fazla bina kullanılamaz hale geldi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.