Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜİK kriterine göre durum “kötümser”: Ekonomik güven endeksi 88,5

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekonomik güven endeksinin Eylül 2020 verilerini açıkladı. Buna göre endeks değeri, eylüle oranla %3,1 oranında artarak 88,5 oldu. Ancak bu değer de ekonominin aktörlerinin kötümser olduğunu gösteriyor. Çünkü TÜİK’in açıkladığına göre, ekonomik güven endeksinin 100’den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100’den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor. Ekonomik güven endeksi ağustos ayında 85,9’du.

TÜİK açıklamasına göre, ekonomik güven endeksinde eylül ayındaki artış, tüketici, reel kesim (imalat sanayi) ve hizmet sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı. Tüketici güven endeksi bir önceki aya göre eylül ayında %3,2 oranında artarak 82 değerini, reel kesim güven endeksi bir önceki aya göre %0,5 oranında artarak 105,7 değerini, hizmet sektörü güven endeksi %6,4 oranında artarak 74,9 değerini aldı. Perakende ticaret sektörü güven endeksi eylül ayında %1,5 oranında azalarak 93,5 değerini ve inşaat sektörü güven endeksi %2 oranında azalarak 83,3 değerini aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.