Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’nin ilk dijital kitap platformu Kitap Cumhuriyeti kuruldu

Yakında bir öykü kitabıyla yayın hayatına başlayacak Kitap Cumhuriyeti, Türkiye’nin ilk dijital kitap platformu olarak kuruldu. Platformun yayın kurulu, Müge İplikçi, Ömer Turan, Tuğba Dedeoğlu Demir, Emrah Polat ve Feridun Andaç’tan oluşuyor.

Okurlarına, internet üzerinden, tabletten, mobilden ve bir süre sonra e-kitaptan erişilebilir nitelikli ve ücretsiz kitap sunma deneyimini yaşatmak için yola çıkan Kitap Cumhuriyeti kuruldu. Yayın Kurulu’nda Müge İplikçi, Ömer Turan, Tuğba Dedeoğlu Demir, Emrah Polat ve Feridun Andaç’ın bulunduğu Kitap Cumhuriyeti, Türkiye’nin ilk dijital kitap platformu. Yazar ve yazar adaylarının başvurabileceği platformda başvurular, yayın kurulu tarafından incelenecek. Yayınlanmasına karar verilen kitapların düzelti, son okuma, kapak tasarım, tanıtım metni, iç tasarım gibi süreçler Kitap Cumhuriyeti’nin ekipleri tarafından sağlanacak.

Yayıma hazır hale gelen kitaplar edebiyathaber.net sitesi üzerinden ücretsiz ve süresiz olarak indirilecek. Ayrıca Kitap Cumhuriyeti kitaplarının tanıtım ve duyuruları sitenin sosyal medya hesapları üzerinden yapılacak.

Okuyuculara, erişilebilir, nitelikli ve ücretsiz kitap sunma deneyimini yaşatmak için “Kitaplar özgürlük ister!” sloganıyla yola çıkan platform, yayın ilkelerini şöyle sıraladı:

  •  Irk, cinsiyet, sosyal düzey, dini inanç ve fiziki farkları aşağılayan kitaplar yayımlanamaz.
  • Düşünce, vicdan ve ifade özgürlüğünü sınırlayıcı kitaplar yayımlanamaz.
  • Şiddet ve zorbalığı özendirici veya kışkırtıcı, çocukları olumsuz yönde etkileyici, bireyler, topluluklar ve uluslar arasında nefret ve düşmanlığı körükleyici kitaplar yayımlanamaz.
  • Kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan lakap ve ifadeler içeren kitaplar yayımlanamaz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.