Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altınbaş Holding’den gözaltılar sonrası açıklama: “Herhangi bir usulsüzlük yok, şirketimize karşı algı operasyonu düzenlendi”

Deniz araçlarına uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyetinden faydalanmak için kullanılmayan deniz araçlarına akaryakıt aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş ile Altınbaş Vakfı Başkanı Sofu Altınbaş, haklarındaki iddiaları yalanladı.

Ali Altınbaş adına yapılan açıklamada, “Enerji sektörüne yönelik emniyet güçlerinin düzenlediği genel bir soruşturma kapsamında, şahsımın ve kardeşim Sofu Altınbaş’ın bilgisine başvuruldu. Altınbaş Holding’in iştiraki olan Altınbaş Petrol’ün (Alpet) 2011-2013 yıllarına ilişkin faaliyetleri arasında, bir balıkçı teknesine yapılan 36 bin liralık akaryakıt satışıyla ilgili açıklama istendi. Konuya dair tüm bilgi ve belgeler güvenlik birimlerine tarafımızca aktarılmış olup, sözkonusu satışta herhangi bir usulsüzlük bulunmamaktadır” denildi.

Açıklamada, medyaya yansıyan haberlerin Altınbaş Holding’e karşı bir algı operasyonu olduğu da iddia edildi: “Genel soruşturma kapsamında sektördeki birçok kurum ve yöneticinin ismi olmasına rağmen, medyaya yansıyan haberlerin odağında sadece Altınbaş ailesi hedef gösterilmeye çalışıldı. Bu taraflı ve olumsuz haberlerin medyaya servis edilerek bir algı operasyonu düzenlendiği, Altınbaş ailesi ve Altınbaş Holding’in ticari itibarına zarar verilmek istendiği kanaatindeyiz.”

Ne olmuştu?

ÖTV muafiyetinden faydalanmak için kullanılmayan deniz araçlarına akaryakıt aldıkları iddia edilen, aralarında Altınbaş Holding’in yönetim kurulu üyeleri olan Altınbaş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş ve Altınbaş Vakfı Başkanı Sofu Altınbaş’ın da bulunduğu 35 kişi nitelikli dolandırıcılık, sahtecilik ve suç örgütü kurmak suçlamalarıyla 22 Eylül’de gözaltına alınmıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.