Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Joe Biden: “Trump yönetimi Türkiye’den Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmadan uzak durmasını istemeli”

Amerika Birleşik Devletleri’nde 3 Kasım’daki seçimlerde Demokrat Parti’nin Başkan adayı olarak yarışan Joe Biden, Trump yönetiminin Türkiye’den Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmadan uzak durmasını talep etmesi gerektiğini söyledi. Eski başkan yardımcısı, Beyaz Saray’ın Ermeni ve Azeri liderlere de tansiyonu düşürme çağrısı yapmasını istedi.

Biden’ın çıkışı, Başkan Trump ile yapacağı ilk televizyon tartışmasından birkaç saat önce geldi. Twitter’dan yaptığı açıklamaya Reuters’in “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Ermenistan’dan Azeri topraklarından çekilmesini istedi” başlıklı haberini ekleyen Biden’ın paylaşımı şöyle:

Dağlık Karabağ ve çevresinde kayıplar hızla artarken Trump yönetiminin Ermenistan ve Azerbaycan liderlerine derhal tansiyonu düşürmeleri çağrısı yapması gerek. Aynı zamanda –Türkiye gibi- diğer ülkelerin çatışmadan uzak durmasını istemesi gerek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.