Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Küfürbaz beşli” ayrıldı: Birbirlerine küfür etmeyi öğreten papağanlar ayrı yerlere konuldu

İngiltere’nin Lincolnshire Park hayvanat bahçesinde bulunan beş Afrika gri papağanı, küfür ettikleri için ayrı yerlere konuldu. Birbirlerine kötü örnek oldukları gerekçesiyle ayrılan papağanların isimleri Billy, Elsie, Eric, Jade ve Tyson. 

“Küfürbaz beşli” ağustos ayında Lincolnshire Vahşi Yaşam Parkı’na diğer 200 gri papağan ile birlikte katıldı. Hayvanat bahçesine getirildiklerinde karantinaya alınması gereken papağanlar aynı odada tutuldu. Papağanlar bu sürede birbirlerine küfür etmeyi öğretti. Üstelik papağanlar, içlerinden biri küfür edince gülmeyi de öğrendi. Parkın işletmecilerinden Steve Nichols, “Ara sıra küfreden bir tanesiyle karşılaşıyorsun. Bu her seferinde çok komik oluyor” dedi.

Küfreden beş papağan ile karşılaşmak başta komik olsa da bu durum hayvanat bahçesi için sorun oluşturdu. Hayvanat bahçesini çoğunlukla çocuklu aileler ziyaret ettiği için çocuklara “kötü örnek olabilecekleri” gerekçesiyle papağanlar birbirinden ayrıldı ve parkın farklı yerlerine yerleştirildi.

Ziyaretçiler bu papağanlara rastladıklarında ve papağanlar onlara “Defol git” diye bağırınca hayli eğleniyorlar. Nichols bu beşlinin, “çok zorlu bir yıla büyük bir gülümseme getirdiğini” söyledi. 

Papağanlar hakkında herhangi bir şikayet almadıklarını belirten Nichols, bu zeki kuşları birbirinden ayırmalarındaki temel amacın diğer gri papağanlardan birtakım doğal sesler işitip bunları öğrenmelerini sağlamak olduğunu söyledi. 

Bu hayvanat bahçesinde aynı zamanda eylül ayında sosyal medyada sıkça paylaşılan papağan Chico da bulunuyor. Chico bazı pop şarkılarını ve şarkıcı Beyoncé’nin “If I were a boy” şarkısını söylüyor:

Derleyen: Sema Kahriman

Kaynak: RTL, The Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.