Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başakşehir’in Şampiyonlar Ligi’ndeki rakipleri belli oldu: Paris Saint-Germain, Manchester United ve Leipzig

Şampiyonlar Ligi grup aşaması kura çekimi bugün (1 Ekim) İsviçre’nin Cenevre kentinde yapıldı. Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi mücadelesi verecek olan, geçen sezonun Türkiye Süper Ligi şampiyonu Başakşehir, kura çekimine dördüncü torbadan katıldı. H Grubu’nda yer alan Başakşehir; Paris Saint-Germain (Fransa), Manchester United (İngiltere) ve RB Leipzig (Almanya) ile son 16 mücadelesi verecek. Geçen senenin Şampiyonlar Ligi şampiyonu Almanya temsilcisi Bayern Münih ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla’nın birinci torbadan katıldığı kura çekiminde, geçen sene Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Bayern Münih’e karşı 8-2’lik bir hezimet alan Barcelona, UEFA’nın yeni statüsü gereği ikinci torbada yer aldı. Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi’nin bir kez daha karşı karşıya geleceği, Şampiyonlar Ligi grupları şöyle oluştu: 

Yılın Forveti Lewandowski oldu

UEFA, bu senenin ‘’En’lerini’’ de açıkladı. Kadınlar ve erkeklerde yılın ”En’leri” şöyle şekillendi: 

Yılın Kadın Kalecisi: Sarah Bouhaddi

Yılın Erkek Kalecisi: Manuel Neuer

Yılın Kadın Savunmacısı: Wendie Renard

Yılın Erkek Savunmacısı: Joshua Kimmich

Yılın Kadın Orta Sahası: Dzsenifer Marozsán

Yılın Erkek Orta Sahası: Kevin De Bruyne 

Yılın Kadın Forveti: Pernille Harder

Yılın Erkek Forveti: Robert Lewandowski

Yılın Kadın Antrenörü: Jean-Luc Vasseur

Yılın Erkek Antrenörü: Hansi Flick 

Ülke sıralaması tehlikede 

Beş takımını Avrupa mücadelesi için gönderen Türkiye, şu an için sadece üç takımla yoluna devam ediyor. Bu akşam 21.45’te UEFA Avrupa Ligi’nde İskoçya temsilcisi Glasgow Rangers ile karşılaşacak olan Galatasaray, önemli bir maça çıkıyor. Türkiye’nin ardında bulunan İskoçya’nın, Galatasaray’ın elenmesi durumunda 12’inci sıraya yerleşmesi muhtemel. Türkiye, eğer 12’nci sırada kalamazsa 2021-22 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nin grup aşamasına direkt takım gönderme hakkını kaybedecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.