Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilyalı futbolcu Neymar, 34 milyon euro vergi borcu nedeniyle İspanyol yetkililerin kara listesinde

Fransa’nın Paris Saint-Germain (PSG) futbol takımının Brezilyalı forvet oyuncusu Neymar, çarşamba günü yayımlanan bir resmi belgeye göre, 34 milyon 600 bin euro vergi borcu nedeniyle İspanya’da kara listeye alındı. 2013-2017 yılları arasında Barcelona forması giyen Brezilyalı futbolcu, 222 milyon euro karşılığında PSG’ye transfer olmuştu. Neymar’ın adı, yüksek vergi borcu nedeniyle İspanya vergi dairesinin resmi internet sitesinde yayımlanan listede yer aldı.  

İspanyol basınına yansıyan haberlere göre Neymar, uzun zamandır hem vergi borcu hem de Barcelona’da forma giydiği dönemde adının karıştığı mali dolandırıcılık iddiaları nedeniyle yetkililerin kara listesinde. Çarşamba günü ilk kez Neymar’ın İspanya’daki vergi borcu resmi makamlar tarafından onaylandı. 

Fransız haber ajansı AFP’nin iletişime geçtiği İspanyol vergi dairesi yetkilileri, Neymar’ın ülkedeki en yüksek vergi borcuna sahip kişiler arasında yer aldığını, vergi borçları için son ödeme tarihini de kaçırdığını doğruladı. İspanyol yetkililer ayrıca, Brezilyalı futbolcunun ülkesindeki Santos Kulübü’nden Barcelona’ya transferi ve dört yıl sonra PSG’ye geçişiyle ilgili detayları da mercek altına aldıklarını belirtti. 

Barcelona kulübü, Neymar’ı kadrosuna katmak için 57 milyon 100 bin euro ödediklerini belirtiyor. Ancak İspanyol yetkililere göre Barcelona’nın futbolcu için ödediği miktar 83 milyon 300 bin euro. 

Neymar, 2016’da Barcelona ile sözleşmesini yeniledi. Sözleşmeyle ilgili basına yansıyan haberlere göre kulüp, Neymar’a kademeli olarak ikramiye ödemeyi kabul etti. Ancak Neymar, PSG’ye geçmek için sözleşme süresinin dolmasını beklemedi. Barcelona da Brezilyalı futbolcuya ilave 26 milyon euroluk ikramiyeyi ödemeyi kabul etmedi. Bunun üzerine forvet oyuncusu kulübe dava açtı. Haziran ayında bir İspanyol mahkemesi, Neymar’ın davasını sonuçlandırdı ve futbolcunun sözleşmesini ihlal ettiği gerekçesiyle kulübe 6 milyon 790 euro ceza ödemesine karar verdi. 

Real Madrid’in eski forvet oyuncusu Cristiano Ronaldo ve Neymar’ın eski takım arkadaşı Lionel Messi’nin de vergi borcu nedeniyle İspanyol vergi dairesi yetkilileriyle başı dertte. Halen İtalyan takımı Juventus’ta forma giyen Ronaldo, geçen yıl ocak ayında Madrid’de vergi kaçırdığı gerekçesiyle iki yıl hapis cezasına çarptırılmış, ardından cezası ertelenmişti. 2016 yılında adı vergi kaçırdığıyla ilgili haberlere karışan Messi de 2 milyon euro para cezası ödedi ve aldığı bir yıllık hapis cezası ertelendi.

Haberi derleyen: Özge Çakır Somlyai

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.