Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında HDP’li Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, Başkan Yardımcısı Muazzez Çağrıtekinci, HDP’li belediye meclis üyeleri, HDP İl Genel Meclis üyeleri, HDP İl Başkanı Cengiz Anlı ve bazı ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 19 kişi hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla yakalama kararı çıkartıldı.

Terörle Mücadele Şubesi tarafından sabah saatlerinde eşzamanlı olarak gözaltına alınan 19 kişinin evlerinde, HDP il binasında ve belediye başkanlığı binasında arama yapıldı. Gözaltına alınan kişiler, 2014-2015 yıllarında Kağızman’ın Çemçe-Madur bölgesinde PKK tarafından kurulan barış ve canlı kalkan çadırında yer almak, bölgedeki örgüt üyelerine malzeme yardımı yapmakla suçlanıyor.

Ayrıca gözaltına alınan HDP’liler hakkında, örgüte bağlı kişilere malzeme ulaştırdıkları, örgütün kadın yapılanmasının düzenlediği toplantılarda yer aldıkları ve PKK/KCK lehine yayın yapan haber sitelerinde örgüt propagandası yaptıkları suçlamaları yöneltiliyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “Kobani soruşturması” kapsamında 25 Eylül günü yedi ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Gözaltına alınanlar arasında Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen de bulunuyordu. Gözaltında bulunan Bilgen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada belediye başkanlığı görevinden istifa edeceğini duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.