Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: AB Türkiye’yi tartışırken Meclis ne gündemle açılıyor?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, aynı gün gerçekleşecek Avrupa Birliği (AB) zirvesinin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açılışı ve yeni yasama yılının gündemini değerlendirdi.

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 1 Ekim TBMM yasama yılı açış konuşmasını yapmasından birkaç saat sonra Avrupa Birliği liderleri Türkiye gündemli bir toplantıya başlayacaklar. Dolayısıyla AB liderleri, 30 Eylül’de Erdoğan’dan aldıkları mektuba ek olarak, Erdoğan’ın Meclis konuşmasındaki mesajları da okumuş olarak Türkiye’yi konuşmaya başlayacaklar. AB zirvesi de öğle saatlerinde başlıyor. Ama AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in 29 Eylül’de üye ülke liderlerine gönderdiği mektuba göre Türkiye konusu akşam yemeğinin konusu. Yani kelimenin anlamıyla ‘masada’ Türkiye olacak. Bugün ortaya çıkacak tablo Türkiye’nin gündemi ile AB’nin gündemi arasında makasın açılmakta olduğunu da gösterebilir” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.