Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü Japon şef Taku Sekine, hakkındaki taciz suçlamaları sebebiyle intihar etti

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Dersou ve Cheval d’or restoranlarının sahibi olan dünyaca ünlü Japon şef Taku Sekine (39), kendisine yönelik cinsel taciz suçlamaları sebebiyle geçen pazartesi günü (28 Eylül) intihar etti.

Derleyen: Fehimcan Şimşek

Taku Sekine’nin ailesi tarafından yapılan açıklamaya göre 39 yaşındaki şef, ilk kez yemek tabanlı Fransız internet sitesi Atabula tarafından kendisine yöneltilen cinsel taciz iddiaları karşısında, “onuruna ve dürüstlüğüne” yapılan bu saldırıları daha fazla kaldıramadığı için yaşamına son verdi. Aile, Taku Sekine’nin ölümünden basını ve sosyal medyayı sorumlu tuttu.  

İsmi açıklanmayan bir kadın Instagram kullanıcısı, yaz aylarında sosyal medya platformunda yaptığı bir paylaşımda Paris’te yaşayan ünlü bir şef tarafından tacize uğradığını açıklamıştı. Bu açıklama sosyal medyada büyük ilgi görmüş ve birçok hesap destek açıklamalarında bulunmuştu. Atabula adlı internet sitesi ise ağustos ayında yayınladığı bir yazıda tacizci şefin Taku Sekine olduğunu ve birçok farklı kaynağın bu haberi doğruladığını öne sürmüştü. 

Atabula, Sekine’nin intiharından sonra ağustos ayında yaptıkları haberi savunan bir açıklama yayınladı. Restoran dünyasından isimlerin Taku Sekine’den uzak durmaya çalıştıklarının öne sürüldüğü açıklamada, “Adı herkes tarafından biliniyordu. Kendisi de adının bu dünyada dolaştığını biliyordu” denildi.

39 yaşında yaşamına son veren Sekine, ünlü Fransız şef Alain Ducasse tarafından eğitilmiş ve Dersou adlı restoranı 2016 yılında “Fransa’nın en iyi restoranı” seçilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.