Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeşiller Partisi kuruldu: “Sadece yeşil değil, çok renkliyiz”

Kuruluş belgelerini İçişleri Bakanlığı’na 21 Eylül 2020 tarihinde teslim eden Yeşiller Partisi, Türkiye’de kurulan üçüncü Yeşiller Partisi oldu. 110 kurucu üyenin bulunduğu partide kadın ve erkek üyelerin sayıları eşit. 

Medyascope‘a konuşan Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Emine Özkan”Yeşiller denilince sadece ekolojiyi ilgilendiren alanlarda politikalarımız olduğu sanılabiliyor. Biz birçok sorunun iç içe geçtiğini düşünüyoruz ve aslında tüm alanlarla ilgili politikalarımız var” dedi.

“Toplumsal Cinsiyet Bakanlığı kuracağız”

Eril şiddetle mücadele edeceklerini ve toplumsal cinsiyet eşitliğinden yana olduklarını söyleyen Yeşiller Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Gizem Ballı da “Toplumsal Cinsiyet Bakanlığı” kurma hedeflerinin olduğunu belirtti.

Kamera: Ali Macit

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.