Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kobani soruşturması kapsamında Ayhan Bilgen’in de aralarında olduğu 17 HDP’li tutuklanırken Kars Belediyesi’ne kayyum atandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik yürütülen “Kobani olayları” soruşturmasında Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Gülfer Akkaya adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in de aralarında bulunduğu 17 HDP’li hakkında tutuklama kararı çıktı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan HDP’lilerin isimleri şöyle:

HDP Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, HDP MYK üyesi Alp Altınörs, HDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Nazmi Gür, eski milletvekilleri Ayla Akat Ata, Emine Ayna, eski HDP MYK üyeleri Bircan Yorulmaz, Berfin Özgü Köse, Dilek Yağlı, Can Memiş, Günay Kubilay, Bülent Parmaksız, Pervin Oduncu, İsmail Şengün ve Cihan Erdal, eski HDP Genel Saymanı Zeki Çelik, HDP’li RTÜK üyesi Ali Ürküt ve Prof. Dr. Emine Beyza Üstün.

Kars Belediyesi’ne kayyum atandı

Öte yandan, Kobani soruşturması sonrası tutuklanan Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanlığı kararıyla görevinden uzaklaştırıldı. Karar sonrası Kars Valisi Türker Öksüz, belediye başkanvekili olarak  görevlendirildi.

Bilgen, gözaltına alınması sonrasında Kars Belediye Başkanlığı’ndan istifa ettiğini duyurmuştu. Bilgen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Demokrasicilik oynayacak yaşı geçtim” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.