Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Canlandıranlar Film Festivali bu yıl sinemaseverlerle çevrimiçi buluşuyor: Festivalin teması paranormal iletişim

Canlandıranlar Derneği tarafından düzenlenen Canlandıranlar Film Festivali’nin sekizincisi 16-17-18 Ekim günlerinde, koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Festivalin bu seneki teması “paranormal iletişim.”

Canlandıranlar Derneği’nin 2013’ten beri düzenlediği Canlandıranlar Film Festivali koronavirüs önlemleri kapsamında bu yıl çevrimiçi olarak 16 Ekim’de başlayacak. Yaşanan salgından ilham alınarak bu yılın teması “paranormal iletişim” olarak belirlendi.

Festivallerin temel varlık nedenlerinin “iletişim”, “tanışma”, “ufuk genişletme” olduğunu düşünen festival ekibi, bu yıl ağırlığı film gösterimlerinden çok, Türkiye’den ve dünyadan animasyoncuların ve animasyon severlerin çevrimiçi sohbetlerle ve webinarlarla iletişimde kalmasını hedefliyor. 10 Ekim’de programı açıklanacak festival,  Canlandıranlar sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilecek ve Canlandıranlar Youtube kanalı üzerinden izlenebilecek.

2017 yılından beri ulusal çapta düzenlenen Canlandıranlar Film Yarışması, bu yıldan itibaren uluslararası bir kimlik kazanıyor. Organizasyonunu Efe Efeoğlu’nun üstlendiği yarışmaya bu yıl, Türkiye’den ve dünyadan 2500’e yakın kısa canlandırma filmi başvurdu. Sayısı 150’yi geçen yarışma filmlerinin listesine ve film künyelerine www.canlandıranlar.com adresinden ulaşılabiliyor.

77 filmin En İyi Film, 16 filmin En İyi Türk Filmi, 27 filmin En İyi İlk Film, 38 filmin En İyi Öğrenci Filmi kategorilerinde yarışacağı yarışmada senarist ve yapımcı Emine Yıldırım, yapımcı Abi Feijó ve müzisyen Milad Movahedi jüri olarak yer alıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.