Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yüz yüze eğitimin kapsamını genişletiyoruz, 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflar da yüz yüze eğitime geçecek”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü (5 Ekim) kabine toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Erdoğan’ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

Yüz yüze eğitimin kapması genişletiliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın nedeniyle yeni eğitim-öğretim dönemine seyreltilmiş bir yüz yüze eğitim modeliyle başlandığını belirtirken, yüz yüze eğitim kapsamının kademeli olarak genişletileceğini söyledi. Erdoğan bu süreci şu şekilde açıkladı: “Eğitimde okul öncesi ve birinci sınıflarda yüz yüze eğitimi sınırlı şekilde başlatmıştık. Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. İlkokul birlerin yanı sıra ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. Ortaokul sekizinci ve lise 12. sınıflarda da yine belirlenen kurallar dahilinde yüz yüze eğitime geçilecek. Diğer sınıflarla ilgili kararı gelişmelere bakarak önümüzdeki haftalarda vereceğiz.”

“Yerli aşı üretme çalışmalarında oldukça önemli bir düzeye gelindi”

Erdoğan, aşı çalışmaları hakkında ise şunları söyledi: “Yerli aşı üretme çalışmalarında oldukça önemli bir düzeye gelindi. Ülkemizde 13 ayrı aşı geliştirme çalışması başlatılmıştır. Bunlardan iki ayrı kategorideki beş tanesi insan deneylerine yaklaştı.”

Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine destek vermek, her onurlu devletin vazifesidir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasının en uzun kısmını Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalara ayırdı. Erdoğan konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Son dönemde bölgemizdeki en önemli hadiselerden biri de işgalci Ermenistan’ın, Azerbaycan topraklarına karşı yeniden başlattığı saldırılardan sonra yaşanan gelişmelerdir. Karabağ’da sadece işgal değil insanlığın yüzkarası katliamlar gerçekleştirilmiştir. Ermeniler’in yaptığı ve övünçle anlatmaktan çekinmedikleri katliamları da cezasız bırakıldı. Kardeş Azerbaycan halkı yıllarca hem işgalin hem kayıpların acısıyla yaşadı. Ermenistan geçmişte işlediği cürümlerin bedelini ödememiş olmanın şımarıklığıyla yeniden Azerbaycan topraklarına saldırınca bu defa hiç beklemediği bir cevapla karşılaştı. Azerbaycan ordusu saldırılara cevap vermek ve Karabağ’ı işgalden kurtarmak için hızla harekete geçti. Karabağ’daki pek çok yerleşim birimi işgalden kurtarıldı. Türkiye olarak en başından beri tüm kalbimizle ve imkanlarımızla Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu söylüyoruz. Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarma mücadelesine destek vermek her onurlu devletin vazifesidir.”

“Azerbaycan’ın kutlu mücadelesinde zafere kadar yanındayız”

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef özellikle bizim bölgemizde haydut devlet sayısı oldukça fazla. İsrail’den Kıbrıs Rum Kesimi’ne ve Suriye rejimine kadar uzanan bu haydut devletler, hem kendi vatandaşlarına zulmediyor hem de dünyanın istikrarını bozuyor. Dünya bu zulmü daha fazla taşıyamaz. Türkiye elindeki imkanları kanlı, hukuksuz ve çirkin oyunları bozmak için kullanmakta kararlıdır. Azerbaycan’ın işgal altındaki toprakları kurtarma mücadelesinde yaptığımız da budur. Azerbaycanlı kardeşlerimize ‘Gazanız mübarek olsun’ diyor, kutlu mücadelelerinde zafere kadar yanlarında olduğumuzu tekrarlıyoruz.” 

“Türkiye, bölge ve dünya siyasetinde onurlu, ilkeli ve etkin bir konumda bulunuyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin çevresinde meydana gelen çatışmaların, Türkiye’yi hedef aldığını vurguladı ve “Özellikle son on yılda bölgemizde yoğunlaşan kriz ve çatışma alanlarına baktığımızda Türkiye’nin tam manasıyla kuşatma altına alınmaya çalışıldığını görüyoruz. Bu kuşatma projesinde asıl hedefin Türkiye olduğu çok açıktır. Özellikle son 18 yıldır kurduğumuz güçlü altyapı bu mücadele için ihtiyacımız olan nefesi sağlıyor. Elbette bedeller ödüyoruz. Şehitlerimizin acısı yüreğimizde ilk günkü gibi tazedir. Ekonomik saldırıların doğrudan ya da dolaylı etkileri yüzünden sıkıntıya düşen her vatandaşımızın derdi bizim de derdimizdir. Salgın döneminde aldığımız tedbirlerden olumsuz etkilenen her insanımızın sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Ancak bu fedakârlıkların hiçbiri boşa gitmiyor. Türkiye terörle mücadelede tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor. Bugün Türkiye, bölge ve dünya siyasetinde onurlu, ilkeli ve etkin bir konumda bulunuyor” dedi.

“Hava soğudukça süreci daha dikkatli yürütmeliyiz”

Erdoğan, hava soğudukça mevsimsel hastalıkların da yeniden ortaya çıkacağını hatırlatarak, “Geçtiğimiz aylarda yeniden yükselme eğilimi gösteren vaka, hasta ve ağır hasta sayısındaki artışın düşmesinden memnuniyet duyuyoruz. Hastanelerimizdeki yoğunluğun gözle görünür şekilde azalması bunu gösteriyor. Şu ana kadar kriz düzeyinde bir görüntüyle karşılaşmadık. Hava soğudukça süreci çok daha dikkatli şekilde yürütmemiz gerektiğinin farkındayız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.