Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiliz sanatçı Sacha Jafri, dev tuvaliyle dünya çocukları için 30 milyon dolar toplamayı umuyor

İngiliz sanatçı Sacha Jafri, dünyanın tuval üzerindeki en büyük resmini yapıyor. Jafri, 60 bölüm halinde sergilenecek resimle, koronavirüs salgınından etkilenen çocuklar için 30 milyon dolardan fazla para toplamayı hedefliyor.

“İnsanlığın Yolculuğu” başlıklı eserin, tamamlandığında yaklaşık 2 bin metrekare olacağı belirtildi. Sacha Jafri, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Küresel Hediye Vakfı ve Dubai Cares işbirliği ile yapılan projenin gelirinin koronavirüs salgınından etkilenen çocuklara bağışlanacağı duyuruldu.

Koronavirüs salgını başladığında Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) kalan Jafri, Dubai’nin lüks Atlantis tatil beldesinde bir balo salonunda başlanan çalışmaya dünyanın her yerinden çocukların katkılarını dahil edeceğini açıkladı.

Jafri, Reuters’a verdiği demeçte, “Çocuklar şu anda yaşadıklarıyla başa çıkacak araçlara sahip değiller. Dünya çocuklarına seslenmek, onlara kendilerini duygusal olarak ifade etme şansı vermek istedim” dedi.

Sanatçı, 30 milyon dolardan fazla para toplamak için yardım kuruluşlarından destek alacağını söyledi.

BAE’yi gezecek olan tuvalde 1200 galon boya ve 1000 fırça kullanıldı. Çalışma altı aydır sürüyor.

Derleyen: Zelal Direkci

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.