Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump koronavirüs tedavisi gördüğü hastanenin önündeki destekçilerine “sürpriz” yapmak için arabayla gezintiye çıktı, korumalarını riske attı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, koronavirüs tedavisi gördüğü Walter Reed Askeri Hastanesi’nin önünde bekleyen destekçilerine selam vermek için korumaları eşliğinde arabayla gezintiye çıktı. Trump, korumalarını riske attığı için tepki topladı. 

Trump’ın destekçileri hastane önünde pankart açtı.

ABD Başkanı Donald Trump, 2 Ekim Cuma günü koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Walter Reed Askeri Hastanesi’nde tedavi gören Trump, pazar (4 Ekim) günü hastane önünde bekleyen destekçilerine “sürpriz” yapacağını Twitter’da paylaştığı bir videoda açıkladı. Videoyu paylaşmasının ardından korumalarıyla beraber arabayla gezintiye çıkan Trump maske takarken, Gizli Servis’ten olduğu düşünülen iki kişi ise aynı arabada respiratör denilen maskelerle görüntülendi. 

Koronavirüse yakalanan Trump’ın hastaneden destekçilerine görünmek için çıkıp, birlikte arabaya bindiği kişileri riske atması büyük tepki çekti. Walter Reed Hastanesi’nde çalışan Doktor James Phillips, Trump’ın hareketinin “çılgınlık” olduğunu söyledi ve “Başkan Trump’ın tamamen gereksiz ziyareti nedeniyle onunla aynı araçta olan herkesin 14 gün boyunca karantinaya alınması gerekiyor. Hastalanabilirler. Ölebilirler. Tiyatro için, Trump tarafından hayatları tehlikeye atıldı” dedi. 

Sosyal medyadan görüşlerini bildiren Phillips, “O araç sadece kurşun geçirmez değil, aynı zamanda kimyasal saldırılar için de korunaklı. Koronavirüs bulaş riski araç içinde çok yüksek. Bu hareketin ardındaki sorumsuzluk hayret verici. Dualarım, piyon olarak kullanılan Gizli Servis çalışanlarıyla” diye konuştu.

Beyaz Saray sözcülerinden Judd Deere ise tıbbi ekip tarafından araba gezintisinin güvenli olduğunun söylendiğini belirterek, başkanın, destekçilerinin ve korumalarının zarar görmemesi için gerekli önlemlerin alındığını söyledi. 

Derleyen: Cemre Su Arvas

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.