Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Donald Trump Beyaz Saray’a döndü: “Koronavirüsten korkmayın, hayatınıza hükmetmesine izin vermeyin”

Derleyen: Özge Çakır Somlyai

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, pazartesi günü (5 Ekim) koronavirüs tedavisi gördüğü Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nden ayrılarak Beyaz Saray’a döndü. Koronavirüsün neden olduğu sağlık sorunlarına rağmen Oval Ofis’e dönmekte ısrar eden Trump, “Koronavirüsten korkmayın. Hayatınıza hükmetmesine izin vermeyin” dedi. Demokrat rakibi Joe Biden Trump’a, “Bilim insanlarını dinlesin. Maske kullanımını desteklesin” çağrısında bulundu. 

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’a döner dönmez yaptığı açıklamada, üç gündür hastanede tedavi gördüğü koronavirüsün ölümcül risklerini bir kenara koyma ve virüsten korkmama çağrısında bulundu. Sağlığının yerinde olduğunu söyleyen Trump, maskesini çıkararak kameralara poz verdi. Trump’ın Beyaz Saray’daki gövde gösterisinden birkaç saat sonra, Trump’ın basın sekreteri ve iki yardımcısının daha koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. ABD siyasetinin merkezi Beyaz Saray, koronavirüs açısından en riskli bölgelerden biri haline geldi. 

Yalnızca ABD’de 210 binden fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüsü yeterince ciddiye almamakla eleştirilen Trump, pazartesi günü yaptığı açıklamada da benzer bir tutum sergiledi. Amerikan vatandaşlarına seslenen Trump, “Koronavirüsten korkmayın. Virüsün hayatınıza hükmetmesine izin vermeyin. Trump yönetimi altında müthiş ilaçlarımız ve müthiş bir bilgi birikimimiz oldu. Ben şu anda kendimi 20 yıl öncesinden bile daha iyi hissediyorum” diye konuştu

Başkanlık seçimlerine 29 gün kala, anketler Donald Trump’ın Demokrat rakibi Joe Biden’ın gerisinde kaldığını gösteriyor. Pazartesi günü Beyaz Saray’a dönen Trump ise sağlığı ve siyasi performansı hakkındaki soruları savuşturmaya istekliydi. 

Öte yandan, kampanya ekibinin pazar günü yapılan koronavirüs test sonucunun negatif olduğunu söyleyen Joe Biden, seçmenlerle buluşmak üzere Miami’ye gitti. Miami’de taraftarlarına seslenen Biden, “ABD başkanının konuşmasını ve sosyal medya paylaşımlarını gördüğüme sevindim. Artık seçim kampanyası mesajları paylaşmakla meşgul olduğuna göre, kendisinden tek bir şey rica ediyorum: Bilim insanlarını dinlesin. Maske kullanımını desteklesin. Ülke genelinde maske kullanımının zorunlu hale gelmesini desteklesin” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.