Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pentagon’un uydu ihalesini Elon Musk’ın şirketi SpaceX kazandı

Amerika Birleşik Devletleri Uzay Geliştirme Ajansı (SDA) pazartesi günü (5 Ekim) yaptığı açıklamada, Elon Musk’a ait SpaceX şirketinin ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) için füze izleme uyduları inşa etmek amacıyla düzenlenen 149 milyon dolarlık ihaleyi kazandığını duyurdu.

Derleyen: Fehimcan Şimşek

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından düzenlenen ihale, uzun mesafeler katedebilen ve izlenmesi zor olan kıtalararası balistik füzeleri tespit etmek ve izlemek amacıyla üretilecek uydular için yapıldı. Musk’ın sahibi olduğu SpaceX’in yanı sıra, teknoloji şirketi L3 Harris Technologies de dört uydu inşa etmek için 193 milyon dolar aldı. Her iki şirketten de uyduları 2022 sonbaharına kadar fırlatılmak üzere teslim etmeleri bekleniyor.

Yeniden kullanılabilir roketleri ve astronot kapsülleri üzerine yaptıkları çalışmalarla bilinen SpaceX, Elon Musk’ın gezegenler arası yolculuk hedeflerini finanse etmeye yardımcı olmak için yeterli gelir elde etmesini umduğu Starlink (SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızı) için uydu üretimini hızlandıracağını açıkladı.

SpaceX 2019 yılında, yeni Starlink uydu ağındaki şifreli internet hizmetlerini birkaç askeri uçakla test etmek için ABD Hava Kuvvetleri’nden 28 milyon dolar almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.