Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avukatlarının HDP’li Emine Ayna’nın tutukluluğuna yaptığı itiraz iki dakikada reddedildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik yürütülen “Kobani olayları” soruşturması kapsamında tutuklanan eski HDP milletvekili Emine Ayna’nın avukatları, tutukluluğa itiraz etmişti. Ayna’nın tutukluluğuna yapılan itiraz iki dakikada reddedildi. Ayna’nın avukatı Mehmet Emin Aktar, “Buna ışık hızı adalet denir” diyerek iki dakikada verilen karara sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

“Kobani olayları” soruşturması kapsamında 25 Eylül’de gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklanan eski HDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna için avukatı Mehmet Emin Aktar, tutukluluğa itiraz dilekçesi verdi. Tutukluluğa yapılan itiraz iki dakika içinde reddedildi. Avukat Aktar karara tepkisini, sosyal medya hesabında “Dün saat 16.00’da UYAP üzerinden gönderdiğim ve hâkimlikçe 16.58’de kayıt edilen tutuklamaya itiraz dilekçem mesai dolmadan hem 4. Sulh Ceza ve hem de 5. Sulh Ceza hâkimliklerince dosya detaylı (!) incelenerek reddedildi. Buna ışık hızı adalet denir!!!” yazarak dile getirdi.

Cezaevinde bulunan eski HDP’li milletvekilleri Sebahat Tuncel, Gülten Kışanak, Gülser Yıldırım ve Aysel Tuğluk’un da Kobani soruşturması kapsamındaki ifadeleri SEGBİS ile 11 Ekim’de alınacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.