Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2020 Nobel Ödülleri sahiplerini buluyor: Nobel Edebiyat Ödülü ABD’li şair Louise Glück’e verildi

2020 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi, “yalın bir güzelliğe sahip şairane diliyle bireyseli evrensele dönüştüren” ABD’li şair Louise Glück oldu. 

Glück, çıkışını 1968 yılında yayımladığı “İlk Evlat” (Firstborn) isimli şiir kitabıyla yapmış, kısa bir süre içinde ABD modern edebiyatının önde gelen figürlerinden biri olmuştu. 

Nobel Edebiyat Ödülü, İsveç Akademisi tarafından her yıl edebiyat alanına katkıda bulunan yazarlara veriliyor. 1901 yılında verilen ilk ödülün sahibi Fransız şair Sully Proudhomme olmuştu.

Nobel Edebiyat Ödülü son olarak 2019 yılında “insan deneyiminin sınırlarını ve özgüllüğünü sözel bir ustalıkla keşfeden” Avusturyalı oyun ve roman yazarı Peter Handke’ye verilmişti.

Derleyen: Cemre Su Arvas

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.