Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, altı yıldır süren ülkenin en büyük yolsuzluk soruşturmasını, “ülkede yolsuzluk kalmadığı” gerekçesiyle durdurdu

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkenin en büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturması olan “Araba Yıkama Operasyonu”nu (Car Wash Operation), “ülkede yolsuzluk kalmadığı için” durdurdu.

Brezilya’da altı sene önce başlayan soruşturma, eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva dahil olmak üzere birçok siyasetçi ve iş insanının hapse girmesine neden olmuştu.

Eski Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva

Ülkenin en büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturması, Başkan Jair Bolsonaro tarafından sonlandırıldı. Başkent Brasilia’daki başkanlık sarayında konuşan Bolsonaro, “Araba Yıkama Operasyonu’nu bitirdim çünkü ülkede yolsuzluk kalmadı” dedi. Etkinliğe katılan yöneticiler ve devlet çalışanları, bu kararından “gurur” duyduğunu söyleyen Bolsanaro’yu alkışladı.

Savcılık ve davalılar arasında geçen pazarlık süreçlerinin ardından düzenlenen operasyonun sonrasında, kamu petrol firması Petrobras’ın milyarlarca dolarının çalındığı ortaya çıkmıştı.

Latin Amerika’yı sarsan davada edilen itiraflarla, siyasetçilerin kamu ihaleleri karşılığında inşaat firması Odebrecht’ten yüklü miktarlarda rüşvet aldığı da ortaya da çıkmıştı. 

Derleyen: Cemre Su Arvas

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.