Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüse yakalanan ve hastalığı yenen Dr. Ahmet Akbaş, görevine döndükten sonraki ilk mesaisinin ardından hayatını kaybetti

Koranavirüs testi pozitif çıkan İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet Akbaş, 14 günlük izolasyonun ardından görevine geri döndü. Ancak mesaisine başladığı günün gecesi hayatını kaybetti.

Koronavirüse yakalanan Dr. Ahmet Akbaş (30), 14 gün boyunca izolasyonda kaldı ve bu süre zarfında hastalığı hafif semptomlarla geçirdi. İzolasyonun ardından yeniden çalışmaya başlayan Akbaş, 6 Ekim gecesi eşinin de evde olduğu sırada hayatını kaybetti.

İTO: “Akbaş koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmiş olabilir”

İstanbul Tabip Odası (İTO), Dr. Ahmet Akbaş’ın vefatının sebebinin koronavirüs olabileceğini belirtti:

“30 yaşında, önceden bilinen ek bir sağlık sorunu bulunmayan genç bir hekimin ani ölümünün, koronavirüs hastalığının komplikasyonları ile ilişkili olabileceğini düşünüyoruz. Otopsi sonucunda elde edilecek bilgiler bu konuda daha net değerlendirme yapılmasına olanak sağlayacaktır. Genç hekim arkadaşımızın başta ailesi olmak üzere yakınlarının derin acısını paylaşıyor, tüm hekim camiasına başsağlığı diliyoruz.”

Evli ve bir çocuk babasıydı

30 yaşındaki Ahmet Akbaş, 2013 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Akbaş, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümünde uzman doktor olarak görev yapıyordu. İstanbul Tabip Odası üyesi Akbaş, evli ve bir çocuk babasıydı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.