Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de Demokratlar, koronavirüsü atlatan Trump’ın görevine devam edebilecek durumda olup olmadığını değerlendirecek bir komisyon kurulmasını talep etti

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Demokrat Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Demokrat Maryland Vekili Jamie Raskin, ABD Anayasası’nın 25. ek maddesi uyarınca, geçen hafta koronavirüse yakalanan ve gördüğü tedaviden sonra iyileşerek bu hafta görevine dönen ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık görevine devam edebilecek durumda olup olmadığına karar verecek bir komisyonun kurulmasına yönelik yasa tasarısı hazırladıklarını duyurdu. 

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Demokrat Partili Maryland Vekili Jamie Raskin, bugün (9 Ekim) düzenledikleri basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump‘ın başkanlık görevini yerine getirebilecek durumda olup olmadığına karar verecek ve gerektiği takdirde başkanın yetkilerini başkan yardımcısına devredilmesini değerlendirecek bir komisyonun kurulmasına yönelik tasarıyı duyurdu. Pelosi ve Raskin, sözkonusu tasarının ABD Anayasası’nın 25. ek maddesinde belirtilen “göreve uygunluk kriterleri” çerçevesinde oluşturulduğunu aktardı.

Basın toplantısında konuşan Pelosi, “Açıkça görülüyor ki Trump şu an ciddi bir ilaç tedavisi görüyor. Bu kadar ciddi ilaç tedavisi gören bir kişinin zihninde değişiklikler yaşanması ihtimali oldukça yüksek. Trump aldığı ilaçların ne kadar etkili olduğuyla böbürleniyor ancak bu ilaçların kişinin algısını ve kararlarını etkileyebileceği yönünde bilim insanları tarafından yazılmış onlarca makale var” dedi.

Raskin ise ABD’de koronavirüs döneminde yaşananlardan sonra başkanın sağlık durumunu inceleyecek bir kuruma yönelik ihtiyacın arttığını belirtti. ABD Kongresi’nin yasama dönemi içinde olmadığını hatırlatan Raskin, buna karşılık durumun son derece ciddi olduğunu ve tasarının bir an önce yasalaşması gerektiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.