Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hatay’da orman yangını devam ediyor: “Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar var, soruşturma sürüyor”

Hatay’ın Belen ilçesinin Sarımazı Mahallesi‘nde, dün (9 Ekim 2020), ormanlık alanda çıkan, İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangın, yerleşim yerlerinde etkisini yeniden gösterdi.

Yangın nedeniyle vatandaşlar bölgeden tahliye edilirken bazı evlerde hasar oluştu. Polis ekipleri, evlerdeki vatandaşların tahliyesini sağlarken itfaiye ekipleri de yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor. 

Hatay Valiliği: “Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar var, soruşturma devam ediyor”

Hatay Valiliği’nin konuyla ilgili bugün yaptığı açıklamada, yangının sabotaj kaynaklı olabileceği üzerinde duruldu: “09 Ekim 2020 Cuma günü Belen ilçemizde farklı noktalarda çıkan yangın zaman zaman kontrol altına alınsa da arazi ve hava şartları sebebiyle yangın henüz söndürülememiştir. İlimizde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, ilçe belediye itfaiye ekipleri ve çevre illerdeki belediyelerin itfaiye ekipleri ile yangın kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir.

Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olup, konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotaj ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır.

Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA’ lar görev yapmakta, kolluk kuvvetlerimiz de kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır.”

Yangın söndürme çalışmaları devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, sosyal medya hesabından Hatay’a ekiplerin sevk edildiğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de önceki gün yaptığı açıklamada “Bununla (sabotaj iddiası) ilgili orman teşkilatımızın bazı kaygı ve şüpheleri var. Bizim şu anki işimiz yangını kontrol altına almak ve söndürmek. Bunınla alakalı Hatay Valiliği çok yönlü soruşturmayı bir yandan sürdürüyor. Bazı görgü tanıkları olduğuna dair bazı söylemler var” dedi.

Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç‘un öncülüğündeki CHP heyeti, Hatay’daki yangın bölgesine giderek araştırma yapacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.