Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye, UEFA Uluslar B Ligi mücadelesinde Rusya ile berabere kaldı: 1-1

Türkiye A Milli Futbol Takımı, dün (11 Ekim) UEFA Uluslar B Ligi 3. Grubu’ndaki üçüncü maçında, Rusya ile 1-1 berabere kaldı. Moskova’daki Lev Yaşin (VTB Arena) Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi UEFA’nın verdiği yüzde 30 seyirci izni uyarınca sekiz bin futbolsever tribünden takip etti. 

Ev sahibi Rusya, 28.dakikada genç futbolcusu Anton Mirançuk’un ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçerken ilk yarı bu skorla tamamlandı. İkinci yarı daha iyi bir futbol ortaya koyan Türkiye’de Kenan Karaman, Merih Demiral’ın içeriye çevirdiği topu ağlarla buluşturarak 62. dakikada durumu eşitledi. Golden sonra baskısını daha da artıran Türkiye, kalan dakikalarda girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve mücadele 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı. Türkiye, bu skorla birlikte üç maçta topladığı iki puanla gruptaki üçüncülüğünü korurken yedi puanlı Rusya, grup birinciliğini sürdürdü . Türkiye, bir sonraki maçında 14 Ekim Çarşamba günü İstanbul’da Sırbistan’la karşılaşacak. 

Şenol Güneş: ‘’Kazanmayı hak edince kazanmalısınız’’

Maç sonrası basın toplantısı düzenleyen Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş,’’Mert Günok’un vuruşunu alıp direkt hızlı hücumla gol attılar. İkinci yarıda daha iyiydik. Kazanmaya yakındık. Yazık oldu. Hem Sırbistan hem bu maçtaki beraberlik yazık oldu. Oyuncular yüzde yüzünü vermeye çalıştı’’ dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.