Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’dan TTB’ye: “Terör örgütünden birini başa getirdiler, hoşlanmadıkları Türk ve Türkiye ismini ellerinden almalıyız”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) grup toplantısı yaklaşık altı aylık aranın ardından bugün (14 Ekim) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yapıldı. AKP grup toplantısı en son 11 Mart 2020 tarihinde yapılırken geçen haftaki toplantı, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar ve Kuveyt ziyaretleri nedeniyle iptal edilmişti. Erdoğan grup toplantısında yaptığı konuşmanın büyük kısmını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seçimleri, Azerbaycan – Ermenistan çatışması ve meslek örgütlerinin yapısı gibi konulara ayırdı.

Grup konuşmasına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür ederek başlayan Erdoğan, teröre bulaşmaması ve hukuka uygun davranması koşuluyla Meclis çatısı altında her görüşün ifade edilmesini savunduklarını söyledi.

“Terör örgütünden birini TTB’nin başına geçirdiler”

Cumhurbaşkanı Erdoğan meslek kuruluşlarının yapısının çarpık olduğunu iddia etti ve Türk Tabipleri Birliğine (TTB) sert eleştiriler yöneltti. Erdoğan bu konu hakkında şunları söyledi: “Meslek kuruluşlarının yapısı artık sürdürülemez hale geldi. Barolar ile ilgili sıkıntının çözümü konusunda adımı attık. Terör örgütünden birini TTB’nin başına getirdiler. Ne zamandır terör ile iç içe olanlar TTB gibi önemli bir kuruluşun başına geçebiliyor? Bunun adı demokratik bir yaklaşım değildir. Bunun adı terör örgütlerinin sivil toplum kuruluşlarına el koyması meselesidir. TTB dahil diğer meslek kuruluşlarındaki sorunlar da tahammül edilemez noktaya varmıştır.”

“TTB önündeki Türk adından hoşlanmıyor ve AYM’ye aykırı hareket ediyor”

Erdoğan TTB hakkındaki sözlerine şöyle devam etti: “TTB ve benzer meslek kuruluşları açıkça Anayasa Mahkemesi’ne aykırı hareket etmektedir. Çoklu baro konusunda yaptığımız çalışmayı TTB gibi diğer kuruluşlar için de yapmayı düşünüyoruz. Küçük klikler tarafından temsil edilen bu kuruluşlar, başladıkları hedeflerden sapmışlardır. Terör örgütünü savunmak bir meslek kuruluşunun görevi olamaz. Bütçenin hemen ardından Meclis’in ilk işi bu olmalıdır. Türk ve Türkiye ismini hak etmeyen kuruluşlardan bu isimleri almalıyız. TTB başındaki Türk lafından zaten hoşlanmıyorlar. Hemen bunu ellerinden almalıyız.”

“Suriyeli mücahitlerin kendi topraklarında işi var, Azerbaycan’a gitmezler”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalara da değindi ve “Azerbaycan’ın haklı mücadelesinde her zaman yanındayız” dedi. Erdoğan şöyle devam etti: “Benim ülkemde 100 bin civarında Ermenistan kökenli Ermeni var. Her türlü imkanlardan istifade ediyorlar. Onlara karşı olumsuz bir tavır takınmadık. Ama onlar Azerbaycan’ın topraklarını işgal ederek Dağlık Karabağ’dan ötelediler. Azerbaycan yalnızca işgal altındaki topraklarını talep ediyor. Bir de ‘Suriyeliler’i Azerbaycan’a gönderdiler’ diyorlar. Suriyeli mücahitlerin kendi topraklarında işi var, oraya gitmezler.” 

“Fatih sondaj gemimizden yeni müjdeler geliyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sondaj çalışmalarından yeni sonuçlar elde edildiğini de vurguladı: “Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve Kıbrıs Türkleri’nin hakkını korumayan hiçbir plan hayata geçirilemez. Oruç Reis, bakımını müteakip yeni sondajlar için Akdeniz’e açılacak. Fatih sondaj gemimizin de hâlâ süren sondaj çalışmalarından yeni müjdeler geliyor. Cumartesi günü Fatih sondaj gemimize giderek hem çalışmaları yerinde göreceğiz hem de rezerv miktarını açıklayacağız.”

“Kapalı Maraş Kıbrıs Türkü’nündür”

Erdoğan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) Maraş meselesi hakkında ise şunları söyledi: “Kıbrıs’taki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Kapalı Maraş bölgesinin açılması Kıbrıs için oldukça önemli bir adımdır. Ancak Batı ve Yunanistan bundan rahatsız oluyor. İçeride de bundan rahatsız olanlar var. Bu bizi üzüyor. Kapalı Maraş Kıbrıs Türkü’nündür. KKTC’de yapılacak seçimlerin de Kıbrıs halkına hayırlı olmasını diliyorum.”

“Cumhur İttifakı’nın kaderiyle ülkemizin kaderi bütünleşmiştir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefeti de eleştirirken “Milli meselelerde yanımızda olmalılar” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhalefet yapmak adına her çatlağı büyüten insanlardan hiç değilse ülkenin çıkarları adına biraz olsun ahlak ve vicdan beklemek hakkımızdır. Ancak belirleyici olan bizim duruşumuzdur. Cumhur İttifakı’nın kaderiyle ülkemizin kaderi bütünleşmiştir.”

“Dar kadrocu yaklaşımdan uzak durmalıyız”

Erdoğan kendi parti üyelerine de uyarıda bulundu, akraba kayırmacılığının olmaması gerektiğini söyledi: “Dar kadrocu yaklaşımdan uzak durmanızı rica ediyorum. AK Parti’nin gücü milletimizden aldığı destektedir. Akraba, aşiret şu bu değil. Geniş kapsamlı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla teşkilatlarımızı oluşturmamız lazım. Bu arada ilçe kongrelerinin büyük bölümü de tamamlandı. İl kongrelerimiz de başlıyor. Bazılarına ben de iştirak edeceğim. Hafta sonu Şırnak’ta olacağım.”

Erdoğan son olarak, ekonomide yaşanan sorunlara değindi ve “Salgının kontrol altına alınmasıyla birlikte tedbirlerden kaynaklanan sorunlar da doğrudan ortadan kalkacaktır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.