Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadına şiddeti engellemek isterken saldırganın ölümüne neden olan Kadir Şeker’e 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Konya’da birlikte olduğu kadına şiddet uygulayan Özgür Duran’ı engellemek isterken Duran’ın ölümüne neden olan Kadir Şeker, “kasten öldürme” suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Özgür Duran adlı erkek tarafından darp edilen Ayşe Dırla’yı kurtarmak isterken Duran’ın ölümüne neden olan ve 19 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Kadir Şeker (20), bugün dördüncü kez hâkim karşısına çıktı.

İddianamede Şeker’in “kasten öldürme” suçundan tahrik indirimiyle 12 yıldan 18 yıla, “yasak bıçaklar ve diğer aletlerle ilgili suçlar ve cezaları” kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu. 

Şeker’in avukatı Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, duruşma sonrası yaptığı açıklamada karara itiraz için istinaf mahkemesine başvuracaklarını söyledi.

Ne olmuştu?

Olay, 5 Şubat 2020 akşamı, Konya’nın Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı’nda meydana geldi. Antalya’dan Konya’ya gelip yerleşen Ayşe Dırla ve Özgür Duran çifti arasında birlikte yaşadıkları evde tartışma çıktı. Ayşe Dırla evden çıkıp kaçtığı parkta Özgür Duran tarafından darp edildi. Parktan geçen Kadir Şeker, Duran’ı engellemek istedi. Çıkan arbedede, Şeker’in elindeki bıçak kalbine isabet eden Duran, olay yerinde hayatını kaybetti. Tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker tutuklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.