Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı ödülleri sahiplerini buldu

Londra Doğa Tarihi Müzesi tarafından bu sene 56. kez verilen ”Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı” ödülleri sahiplerini bundu. Müzedeki Hintze Salonu’ndan canlı olarak yayınlanan ve BBC sunucuları tarafından sunulan ödül töreninde vahşi yaşam uzmanları Chris Packham ve Megan McCubbin ağırlandı.

Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı ödülünü, ‘Kucaklama” (The Embrace) adlı fotoğrafıyla Rus fotoğrafçı Sergey Gorshkov kazandı. Fotoğrafta nesli tükenmekte olan bir Amur kaplanının bir köknar ağacını kokusuyla işaretlediği görülüyor. Gorshkov bu fotoğrafı çekmek için 11 ay uğraştığını ve sonunda bu kareyi elde edebildiğini söyledi. Jüri başkanı Roz Kidman Cox fotoğraf hakkında ”Bu eşi benzeri olmayan bir sahne, büyülü bir ormanın derinliklerindeki samimi bir anın eşsiz görüntüsü” dedi.

Amur kaplanı olarak bilinen Sibirya kaplanları sayıları 20’ye düşene kadar avlandı. Sonrasında iyi şekilde korunan kaplanların sayısı 550’ye kadar yükseldi. Bu kaplanların bir zamanlar Hazar Denizi ve Türkiye’ye kadar uzanan yaşam alanları şu an yalnızca Uzakdoğu’yla sınırlı. Amur kaplanlarının çoğu, fotoğrafın da çekildiği Rusya’daki Leopard Ulusal Parkı’nda yaşıyor.

Yılın Genç Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı ödülü ise bir kazın cansız bedenini beş kardeşinden kaçıran bir kızıl tilkiyi fotoğraflayan Liina Heikkinen‘e verildi.

Derleyen: Fehimcan Şimşek

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.