Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa, Hollanda ve Almanya’da salgın tedbirleri artıyor: Pınar Kılavuz, Anıl İlerigider ve Didem Yerli ile söyleşi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkent Paris’in de aralarında olduğu dokuz büyük şehirde, cumartesi (17 Ekim) gününden başlayarak en az bir ay sürecek ve 21:00-06:00 saatleri arasında uygulanacak sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıkladı. Günlük vaka sayısının 7 bini geçtiği Hollanda’da, bar ve kafeler kapatıldı, ülkede kısmi karantina ilan edildi. Almanya’da ise Başbakan Angela Merkel, 16 eyaletin başbakanlarıyla dokuz saat süren bir toplantı yaparak yeni tedbirler alınacağını duyurdu.  

Üç ülkedeki son gelişmeleri, Sorbonne Üniversitesi’nde ders veren sosyolog Pınar Kılavuz, Leiden Üniversitesi doktora öğrencisi Didem Yerli ve biyoteknoloji uzmanı Anıl İlerigider ile konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.