Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP İstanbul Milletvekili Markar Esayan hayatını kaybetti

Bir süredir mide kanseri tedavisi gören AKP İstanbul Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Markar Esayan 51 yaşında hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Esayan’ın vefat haberini Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Kalın “Sevgili Markar Esayan’ı kaybettik. Başımız sağolsun. Bu ülkenin yetiştirdiği güzel insanlardan biriydi. Ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da Esayan’ın vefatıyla ilgili olarak başsağlığı mesajı yayımladı ve “AK Parti MKYK üyemiz, İstanbul Milletvekilimiz, sevgili kardeşim Markar Esayan’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Müteveffa Markar kardeşimizin ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum. Ülkemiz siyasetine ve demokrasimize yaptığı katkıları hiçbir zaman unutmayacağız” paylaşımında bulundu.

Markar Esayan kimdir?

1969 İstanbul Şişli doğumlu Markar Esayan, ilkokulu Bomonti Mıhitaryan, liseyi ise Özel Getronagan Ermeni Erkek Lisesi’nde okudu. Lisans eğitimini 1995 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Yüksek lisansını Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler Bölümü’nde yaptı. 

Bir süre Agos gazetesinde yazan Esayan, Hrant Dink’in birinci ölüm yıldönümünden sonra Agos’tan ayrıldı. 2008 yılı baharından itibaren ise Taraf gazetesinde yazarlık yaptı. 2013 yazından itibaren Yeni Şafak ve Daily Sabah gazetelerinde, Serbestiyet ve Turkey Agenda internet sitelerinde köşe yazmaya devam etti.

İlk romanı, “Şimdinin Dar Odası”nı 2005 yılında çıkardı. İkinci ve ilk romanın devamı olan romanı “Karşılaşma” ise Ekim 2007’de okuruyla buluştu. Üçüncü romanı “Jerusalem” ise 2011 yılında Timaş Yayınevi’nden çıktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.