Twitter dün gece çöktü – Yönetim: “Hacklenmedik, kasıtlı olmayan bir iç değişim sonucu sorun yaşadık”

Sosyal medya platformu Twitter dün gece çöktü. Tüm dünyadaki Twitter kullanıcılarının karşılaştığı sorun yaklaşık bir buçuk saat sürerken Twitter yönetimi tarafından yapılan açıklamada, sorunun herhangi bir hackleme olayı olmadığı, “kasıtlı olmayan bir iç değişim” sonucunda yaşandığı kaydedildi.

Sosyal medya platformlarından Twitter, perşembeyi cumaya bağlayan gece (16 Ekim) saat 00:30 sularında çöktü. Yaklaşık bir buçuk saat süren sorun boyunca milyonlarca kullanıcı siteye ulaşmakta güçlük çekti.

Twitter yönetimi tarafından yapılan resmi açıklamada, yaşanan sorunun herhangi bir güvenlik ihlali ya da hackleme olayı olmadığı, “sitenin iç sisteminde kasıtlı olarak yapılmayan bir değişim sonucu” meydana geldiği kaydedildi.

İnternet platformlarına erişim aksaklıklarını tespit eden Downdetector adlı internet sitesine göre, küresel olarak yaşanan sorun boyunca sosyal medya platformuna ulaşamadıklarını belirten kullanıcıların yarısı sorunu, bilgisayar üzerinden platforma erişmeye çalıştıkları esnada yaşadı.

16 Temmuz 2020 tarihinde de Twitter’da dünyanın büyük kripto para borsalarının hesaplarının ele geçirilmesiyle başlayan sorunlar, daha sonra Barack Obama, Bill Gates, Elon Musk, Joe Biden, Warren Buffett, Kanye West, Michael Bloomberg, Apple, Uber ve Jeff Bezos gibi önemli Twitter hesaplarının ele geçirilmesiyle devam etmişti. Yaşanan bu sorundan sonra Twitter yönetimi, sosyal medya platformunun güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.