Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ünlü fotoğrafçı ve mimar Ferrante Ferranti’nin fotoğraf sergisi, Fransa Büyükelçiliği’nde gerçekleştirildi

Haber: Okan Yücel & Özgür Özdemir

Ünlü fotoğrafçı ve mimar Ferrante Ferranti’nin “Itinérance” (Yolculuk) adlı sergisi dün akşam Fransa Büyükelçiliği’nin bahçesinde gerçekleştirildi. Özellikle Orta Asya ve Ortadoğu coğrafyasından fotoğrafların sergilendiği etkinliğe sanatçının yanı sıra, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro da katıldı.

Büyükelçi Magro, koronavirüs salgını nedeniyle bu tip etkinliklerin uzun zamandır gerçekleştirilemediğini vurgularken alınacak tedbirlerle birlikte daha fazla sergi düzenlemeyi planladıklarını belirtti.

Sanatçı Ferrante Ferranti ise yaptığı konuşmada, gezdiği yerlerde çektiği fotoğrafların bir bütünün önemli parçaları olduğunu belirtirken fotoğrafçının her zaman gerçek imgelere atıfta bulunması gerektiğini söyledi.

Saat 19.00’da başlayan sergi açılışı yaklaşık iki buçuk saat sürerken etkinliğin sonunda sanatçı Ferrante Ferranti, isteyen katılımcılar için sergi kataloglarını imzaladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.