Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da derste öğrencilerine Hz. Muhammed karikatürleri gösteren tarih öğretmeni kafası kesilerek öldürüldü

Paris yakınlarındaki Yvelines kentinin Conflans-Sainte-Honorine bölgesinde dün akşam saatlerinde bir öğretmen, evinin yakınlarında kafası kesilerek öldürüldü. Çalıştığı lisede tarih ve coğrafya derslerine giren Samuel Paty öğrencilerine, 5. sınıfta ifade özgürlüğü örneği olarak Hz. Muhammed’in karikatürlerini göstermiş, bu da kimi öğrenciler ve ailelerinde rahatsızlık yaratmıştı.  

47 yaşındaki öğretmenin katili Moskova doğumlu, 18 yaşındaki genç bir Çeçen. Tanıkların ifadelerine göre, cinayeti bir kasap bıçağıyla işleyen genç, “Allahuekber” diye bağırdı. Olay yerine gelen polislerin açtığı ateş sonucunda öldürülen katilin üzerinden çıkan kayıtlar Évreux şehrinde yaşadığını gösterdi.  

Évreux şehrinde, katilin akrabalarından dört kişi, hemen ardından da yakın çevresinden beş kişi gözaltına alındı. Bu son beş kişiden ikisinin öğretmenin öğrencilerinden birinin velileri olduğu ortaya çıktı. Bu çift, sosyal medya üzerinden sınıfta Hz. Muhammed karikatürleri gösterilmesine itiraz etmişlerdi.  

Cinayetin ardından olay mahaline, yanında Milli Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer ve İçişleri Bakanı Gérald Darmanin ile gelen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, tüm Fransız ulusunun öğretmenleri korumak ve savunmak için bir arada olduğunu söyledi. Macron, “Bizi geçemeyecekler. Şiddet kazanamayacak. Bizi bölemeyecekler” dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.