Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Taksim Meydanı tasarımı için halk oylaması başladı

Taksim Meydanı, Bakırköy Meydanı ve Salacak kıyısının yeniden tasarlanması için sunulan projeler, bugünden itibaren İstanbullular tarafından oylanacak. 12 Kasım’a kadar sürecek oylamaya, İstanbullular, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları üzerinden katılabilecek. 

Taksim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla belirlenen Taksim Meydanı, Bakırköy Meydanı ve Salacak kıyı bandı tasarımları İstanbullular’ın oylarına açıldı. İstanbullular her bir mekan için sona kalan üçer projeyi 19 Ekim-12 Kasım 2020 tarihleri arasında istanbulsenin.org internet sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ile giriş yaparak oylayabilecek.  

Bakırköy

233 proje sunulmuştu

İBB’ye üç yarışma için toplam 233 projeyle başvuruldu, jüri tarafından her bir yarışma için üçer proje belirlendi. Taksim Meydanı için son üçe kalan projeler, Şerif Süveydan‘ın liderliğindeki 15 no’lu proje, Bünyamin Derman‘ın liderliğindeki 16 no’lu proje ve Kutlu İnanç Bal‘ın liderliğindeki 19 no’lu proje olarak açıklandı.

“İstanbul Kamusal Mekanlarına Kavuşuyor” başlığıyla meydanların tasarımlarını yarışmaya açan İBB, ilk meydanları İstanbullular’ın oylarına sunmuş oldu. Yarışmalarda son üçe kalan, dereceye giren  projeler, Taksim, Bakırköy ve Üsküdar’da kurulan “Karar Senin” merkezlerinde ya da istanbulsenin.org sitesi üzerinden incelenebilir. Aynı zamanda İstanbullular, meydanlardaki Beyaz Masa çalışanlarına danışarak oy verme süreci hakkında bilgi edinebilir.

Salacak kıyı bandı

“Tüm hızıyla bitirmek istiyoruz”

Bunların yanı sıra her bir projenin sahibi, İstanbullular’dan gelen soruları yanıtlayacak. 20 Ekim’de Taksim, 21 Ekim’de Bakırköy ve 22 Ekim’de Salacak kıyısı tasarımı yarışmalarında sona kalan projelerden temsilciler çevrimiçi olarak soruları cevaplayacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuyla ilgili şunları söylemişti: “En kimlikli, en kaliteli biçimiyle, onlarca yıl İstanbul’un keyifli bir biçimde anılarını, yine eski canlılığıyla ortaya koyacağı Taksim’i, İstanbullular’a bir an önce, 2021’de başlatarak ve tüm hızıyla bitirerek kazandırmak istiyoruz. Önümüzde bizleri bekleyen, muazzam bir tasarım odaklı bir demokrasi şenliği var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.