Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cargill Orhangazi’deki tesisinde, endüstriyel nişasta üretimini iki katına çıkarmaya hazırlanıyor

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren Cargill üretim tesisi, Haziran 2019-Mayıs 2020 döneminde ihracatını iki katına çıkardı. Burada ürettiği yerli ve milli endüstriyel nişastayı 18 ülkeye ihraç eden Cargill, planladığı yeni yatırımla üretim kapasitesini iki katına çıkararak, Bursa ve Orhangazi’yi endüstriyel nişastanın ihracat merkezi yapmaya hazırlanıyor.

Cargill, yerli mısırı işleyerek elde ettiği ve Almanya, İtalya, İsviçre, Hindistan ve Mısır dahil 18 ülkeye tedarik ettiği ve kağıttan inşaata kadar pek çok farklı alanda kullanılan endüstriyel nişasta ihracatını Haziran 2019-Mayıs 2020 tarihleri arasında yüzde 100 artırarak 134 milyon liraya ulaştırdı. Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu, yapmayı planladıkları yeni yatırımla tesisin endüstriyel nişasta üretim kapasitesini iki katına çıkaracaklarını açıkladı. Bu alanda Avrupa ve Asya-Pasifik bölgesini ikame etmeye hazırlandıklarını aktaran Tarakçıoğlu, Orhangazi’yi endüstriyel nişasta ihracat merkezi yapacaklarının sözünü verdi: “Salgın, dünyada ticareti olumsuz yönde etkiledi. Bu dönemde Orhangazi tesisimizde önemli bir çıkış yapmamız, Türk çevikliğinin ve çalışkanlığının en güzel örneği oldu. Ülkemize inanarak yıllarca Orhangazi’ye yaptığımız yüksek teknoloji ve Ar-Ge yatırımı sayesinde, kendi ülkemizin çiftçilerinin yetiştirdiği ürünleri katma değeri son derece yüksek ürünlere dönüştürüp, dünya ile buluşturuyoruz. Avrupa, Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Afrika’daki büyük sanayi kuruluşları bizim nişastamızı tercih ediyor. Planladığımız yeni yatırımla birlikte Bursa’nın ve Orhangazi’nin dünya pazarlarındaki bilinirliğini daha da artıracağız. Yükselen ihracat geliriyle birlikte bölgenin ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Eğitim ve sağlık alanındaki ihtiyaçlara yönelik faaliyetlerimizi de sürdürerek, Orhangazi’nin geleceğini elbirliğiyle inşa etmeye devam edeceğiz.”

Cargill Orhangazi’de yıllık 394 milyon lira değerinde ithal ikamesi nişasta üretecek

Orhangazi tesisinde şu anda, yıllık 276 milyon lira değerinde ithal ikamesi endüstriyel nişasta üretiliyor. Üretim kapasitesinin iki katına çıkmasıyla birlikte, 2021 yılında bu değerin 394 milyon liraya ulaşması planlanıyor. Türkiye’de ilk kez Cargill tarafından yerli kaynaklarla üretilen endüstriyel nişasta, kağıt, oluklu mukavva, kimya, imalat sanayi, tekstil, inşaat, savunma sanayi ve enerji gibi sektörlerde bağlayıcı ve yapıştırıcı işlevi görüyor. Cargill, Türkiye’deki endüstriyel nişasta ihtiyacının yüzde 35’ini karşılıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.