Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tahir Elçi davasında sanıklar ilk kez hâkim karşısına çıkacak – Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın ile söyleşi: “Davanın peşini bırakmayacağız”

Diyarbakır merkez Sur ilçesi Yenikapı Sokak’ta bulunan Dört Ayaklı Minare’nin önünde 28 Kasım 2015 tarihinde basın açıklaması yaptıktan sonra çıkan çatışmada öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi davasında sanık üç polis, yarın ilk kez hâkim karşısına çıkacak. Soruşturma ve dava sürecini değerlendiren Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, hukuksuz yapılan soruşturma sürecinin hukuksuz bir yargılama sürecine dönüşmesine asla izin vermeyeceklerini belirterek, “Tahir başkanın davasının peşini bırakmayacağız, maddi gerçeğin ortaya çıkması için ne gerekirse yapacağız” dedi.

Aydın, Tahir Elçi soruşturmasının dört yıl dört ay sürdüğünü ve kendilerinin Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü’ne hazırlattıkları rapordan sonra iddianame hazırlandığını söyledi. Hazırlanan raporda, Elçi’nin ölümüne neden olan merminin silah kullanan üç polis memurundan birinin silahından çıktığı kanaatinin oluştuğunu söyleyen Aydın, olay yerindeki keşfin ise ancak olaydan dört buçuk ay sonra tamamlandığını söyledi.

Sanık polislerin olay yerinde değil, Emniyet TEM şubesinde hazırlanan olay yeri tutanağında imzaları olduğunu ve tanık olarak ifadelerinin alındığını da belirten Aydın, “Biz hukuksuz sürdürülen soruşturma sürecinin hukuksuz bir yargılama sürecine dönüşmemesi için elimizden geleni yapacağız. Hukuksuz bir yargılama sürecine asla izin vermeyeceğiz. Davanın peşini bırakmayacağız. Mahkemede, bütün tanık ve sanıkların mahkeme huzuruna getirilerek dinlenmesini isteyeceğiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.