Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Papa Francis, eşcinsel birlikteliğin kanunen tanınmasını desteklediğini açıkladı

Katolikler’in ruhani lideri Papa Francis, kendisi hakkında çekilen bir belgeselde verdiği röportajda, eşcinsel çiftlerin varlığını onaylayarak “Eşcinseller de Tanrı’nın çocukları” dedi ve eşcinsellerin aile kurmasının önünü açan bir “medeni birlik yasası” oluşturulması gerektiğini söyledi.

Oscar ödüllü yönetmen Evgeny Afineevsky tarafından yönetilen ve Papa Francis’i konu alan “Francesco” adlı belgesel, 21 Ekim Çarşamba günü yayınlandı. Papa Francis, belgeselin bir bölümünde kendisiyle yapılan bir röportajda eşcinsellere “Tanrı’nın çocuğu” diye hitap etti ve aynı zamanda eşcinsellerin aile kurmasının önünün açılması gerektiğini belirterek “Kimse tercihleri dolayısıyla dışlanmamalı veya perişan olmamalı. Yaratmak zorunda olduğumuz şey bir medeni birlik yasasıdır. Eşcinseller bu şekilde yasal olarak da kapsanabilirler. Bunu gerçekten isterim” diye konuştu.

83 yaşındaki Papa Francis daha önce de, Arjantin’de Başpiskoposluk görevini yürüttüğü sırada aynı cinsiyetten evlilikleri onaylayan yasalara karşı çıktığını ancak eşcinsel çiftlerin hakları için bir tür yasal korumayı desteklediğini açıklamıştı.

Vatikan sözcülerinden Matteo Bruni, belgeseli izlemeden Papa’nın sözleri hakkında yorum yapmanın yanlış olacağını söyledi.

Derleyen: Cemre Su Arvas

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.