Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki bir banka, iki rakun tarafından soyuldu: Sadece bademli kurabiye çalmışlar

Salı (20 Ekim) sabahı, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Redwood City’deki bir banka şubesinde iki rakun görüntülendi. Bir ATM kullanıcısı tarafından görüntülenen rakunların bankaya havalandırma boşluğundan girdiği belirtilirken minik ziyaretçilerin içeride çekilmiş görüntüleri sosyal medyada viral oldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletine bağlı San Mateo ilçesinde bulunan Redwood City’deki bir bankaya salı (20 Ekim) sabahı giren iki rakun, ATM’yi kullanan biri tarafından görüntülendi. Rakunların görüntüleri sosyal medyada kısa sürede viral olurken içeriye havalandırma boşluğundan girdikleri belirtilen rakunlar, görüntüleri çeken kişinin çağırdığı Hayvanlara Zulmü Önleme Derneği (SPCA) ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kurtarma operasyonunda yer alan SPCA yetkililerinden Buffy Martin Tarbox, olayla ilgili, “Her gün bu tarz ihbarlar almıyoruz. Genelde bu tarz olaylara polis bakıyor. Ancak banka soygununu gerçekleştiren hayvanlar ise bizim de orada olmamız gerekir” dedi. 

Rakunların bankaya herhangi bir zarar vermediklerini ve içeride unutulan bademli kurabiyelere ulaşmak için havalandırma boşluğunu kullandıklarını belirten Tarbox, “Banka yöneticilerinin yardımıyla içeriye girdik ve yaklaşık on dakikalık kovalamacanın ardından rakunları güvenli bir şekilde dışarı çıkarmayı başardık” diye konuştu.  

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.