Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi’nde birinci hafta: Real Madrid’e ağır darbe, son şampiyon Bayern Münih kaldığı yerden devam ediyor

Şampiyonlar Ligi’nde 2020-21 sezonunun ilk haftası dün (21 Ekim) akşam oynanan maçlar ile tamamlandı.

A Grubu 

Geçen sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih, İspanya’nın Atletico Madrid takımı ile karşılaştı. Bayern Münih, 24 yaşındaki Fransız futbolcusu Kingsley Coman’ın iki, Leon Goretzka ve Corentin Tolisso’nun golleri ile Atletico Madrid’i 4-0’la geçti. Bu sonuçla grup liderliğine oturan Almanya temsilcisi, geçen sene bıraktığı yerden devam etti. 

A grubunda bir diğer maç ise RB Salzburg ile Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova, Avusturya’da karşılaştı. 2-2 biten mücadelede kazanan çıkmadı. 

B Grubu 

Şampiyonlar Ligi kupasını en çok kaldıran takım olan İspanya temsilcisi Real Madrid, evinde Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk’i ağırladı. Mücadelenin ilk yarısında 3-0 öne geçen Shakhtar, ikinci yarı kalesinde iki gol görse de mücadeleden üç puan ile ayrılan taraf oldu.

İtalya temsilcisi Inter ile Almanya temsilcisi Borussia Mönchengladbach mücadelesi, B grubunda bir diğer maçtı. Inter’in Belçikalı futbolcusu Romelu Lukaku’nun iki gol attığı maçta, Mönchengladbach, Inter’e Rami Bensebaini ve Jonas Hofmann ile karşılık verdi: 2-2.  

C Grubu 

Pep Guardiola’nın çalıştırdığı İngiltere temsilcisi Manchester City ile Portekiz temsilcisi Porto karşılaştı. İngiltere Premier League’de 11’inci sırada bulunan City, Porto’ya karşı 3-1’lik galibiyetle grup liderliğine oturdu. 

C grubunun sonucu merakla beklenen mücadelesinde, Yunanistan şampiyonu Olympiakos ile Fransa temsilcisi Marsilya karşı karşıya geldi. Atina’da oynanan maçta, 90 dakika gol sesi çıkmadı. 90+1’inci dakikada Mısırlı Ahmed Hasan Mahcub’un attığı gol ile Yunanistan temsilcisi, mücadeleden üç puanla ayrıldı.

D Grubu 

D grubunda gecenin sonucu en çok merak edilen maçlarından biri oynandı. İngiltere Premier League şampiyonu Liverpool ile Hollanda şampiyonu Ajax karşılaştı. Liverpool, Virgil van Dijk ve Alisson Becker’den yoksun çıktığı Amsterdam Johan Cruyff Arena’dan, Nicolás Tagliafico’nun kendi kalesine attığı golle üç puanla ayrıldı.  

Gecenin izlemesi en çok keyif veren maçlarından biri de Atalanta-Midtjylland maçıydı. Koronavirüsün “Avrupa’daki Vuhan”ı olarak adlandırılan Bergamo şehrinin takımı olan Atalanta, Danimarka temsilcisi Midtjylland’ı 4-0 yendi. Geçen sezon İtalya Serie A Ligi’nde 98 gol atan Gian Piero Gasperini’nin öğrencileri, Şampiyonlar Ligi’ne de gollü galibiyetle başladı.

Derleyen: Ali Macit

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.