Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya’da, çocuklara yönelik cinsel istismar suçlamasıyla 44 kişi gözaltına alındı

Avustralya’da, Çocuk İstismarıyla Mücadele Merkezi (ACCCE) tarafından yürütülen operasyon kapsamında çocuk istismarı suçu işledikleri ve istismar görüntülerini paylaştıkları iddiasıyla 44 erkek gözaltına alındı.

Avustralya Federal Polisi’nin (AFP) bugün (23 Ekim) yaptığı açıklamaya göre, ülke genelinde 44 erkek hakkında 350 suç duyurusunda bulunuldu. ACCCE tarafından yürütülen operasyonda, yaşları 19 ile 57 arasında değişen 44 erkek şüphelinin, çocuk istismarı, istismara ilişkin görüntü bulundurma ve dağıtma gerekçeleriyle gözaltına alındığı belirtildi. 

AFP, “Molto” adı verilen ve bir yıldır devam eden operasyonların sonunda, internetten paylaşılan görüntüler üzerinden ulaştıkları 16 çocuğun zarar görmeden kurtarıldığını açıkladı. 

Komiser Reece Kershaw bugün yaptığı açıklamada, “Araştırmacılarımız titizlikle ipucu arıyorlar ve asla pes etmiyorlar. Çocuklar bir meta değildir. AFP ve ortak kurumlar suçluları tespit etmek ve kovuşturmak için günün her saati çalışmaktadır” dedi.

Kershaw, yakalananlar hakkındaki 350 suçlamanın hepsinin çocuk istismarı ve ilgili materyalleri üretmekle ilgili olduğunu söyleyerek “Suçluları yakalamak ve mahkemeye çıkarmak bu savaşın sadece yarısı” dedi. 

AFP, Avustralya’daki Çocuk İstismarıyla Mücadele Merkezi‘nin son 12 ayda yapılan operasyonlar sonucunda 67’si başka ülkelerden olmak üzere 134 çocuğu istismardan kurtardığını da bildirdi.

İnşaat, ulaşım, kolluk kuvvetleri ve konaklama alanlarında çalıştıkları belirtilen zanlıların önümüzdeki günlerde mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Kaynak: The Guardian

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.