Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın Twitter hesabı hack’lendi: Şifresi beşinci seferde doğru tahmin edildi

Hollandalı hacker Victor Gevers, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın Twitter hesabına girdiğini açıkladı. Twitter ise Trump’ın hesabına girildiğine dair bir kanıt olmadığını söyledi.

Önceki gün Victor Gevers, ABD Başkanı Donald Trump‘ın Twitter hesabına girdiğini gösteren bir ekran görüntüsünü paylaştı. De Volkskrant gazetesine yaptığı açıklamada, beşinci denemesinde Trump’ın hesabına girmeyi başardığını söyleyen Gevers, Trump’ın şifresinin “Make America great again” (Amerika’yı yeniden harika yap) sloganının kısaltması olan “maga2020!” olduğunu belirtti.

“Dördüncü denemeden sonra hesabın bloke olmasını bekliyordum ama herhangi bir ek bilgi sorulmadan beşinci denememde şifreye ulaştım” diyen Gevers, hesapta iki aşamalı kimlik doğrulama özelliğinin aktifleştirilmediğini de sözlerine ekledi. Ertesi gün hesabı kontrol eden Gevers, iki aşamalı kimlik doğrulama özelliğinin aktifleştirildiğini fark etti. İki gün sonra ise Amerikan Gizli Servisi (CIA) Gevers’e ulaştı ve hesaba nasıl girebildiğiyle ilgili Hollandalı hacker’dan bilgi aldı, sorunu gündeme getirdiği için teşekkür etti. Ardından, ABD’li yetkililer Başkan Trump’ı, hesabını daha güvenli hale getirmesi için bilgilendirdiklerini açıkladı.

Gevers, hesaba girdikten sonra Trump’a, hesabına nasıl eriştiğini anlatan bir de e-posta yolladı ve daha güvenli bir şifre kullanmasını tavsiye etti.

Şirketlerin kendi sistemlerine girerek güvenliklerini test etmeleri için “Ahlaklı Hacker” olarak çalışan Gevers’in daha önce ele geçirdiği bilgiler arasında Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşayan 2,7 milyon kişiye ait kimlik bilgilerinin de olduğu belirtildi.

Gevers, Trump’ın Twitter hesabına ilk kez girmiyor. 2016 yılında Gevers ve birlikte çalıştığı iki kişi, yine şifreyi tahmin ederek hesaba erişmişti. 2016 yılında, hesabın şifresi ise “kovuldun” anlamına gelen “yourefired” idi. Trump, seçilmeden önce sunuculuk yaptığı The Apprentice (Çırak) isimli televizyon programında sık sık kullandığı “You’re fired” (Kovuldun) sözüyle ünlüydü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.