Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde ilk hafta maçları tamamlandı: Sivasspor’dan müthiş mücadele, kötü son

UEFA Avrupa Ligi’nde ilk hafta maçları dün (22 Ekim) akşam oynandı. Türkiye temsilcisi Sivasspor, İspanya’da Villarreal’e konuk oldu. İngiltere’nin Leicester City takımı Ukrayna temsilcisi Zorya Luhansk ile karşılaştı. Leicester’de forma giyen Cengiz Ünder, 65’inci dakikada oyuna dahil oldu. Fransa’nın Lille takımında forma giyen Yusuf Yazıcı, attığı üç golle dikkatleri üzerine topladı. 

Müthiş mücadele, kötü son 

Sivasspor, İspanya temsilcisi Villarreal’e konuk oldu. Mücadeleye hızlı başlayan Villarreal, 20’nci dakikada 2-0 öne geçti. Sivasspor, 2-0’dan sonra ataklarını artırmaya başladı ve 33’üncü dakikada Nijeryalı futbolcusu Olarenwaju Kayode’le farkı bire indirdi. Sivasspor’un golünün hemen ardından 34’üncü dakikada Villarreal penaltı kazandı. Carlos Bacca’nın kullandığı penaltıyı, Sivasspor’un kalecisi Mamadou Samassa çıkarttı. İlk yarı bitmeden, 43’üncü dakikada Mustapha Yatabare ile beraberliği yakalayan Rıza Çalımbay’ın öğrencileri, ilk devreyi 2-2’lik eşitlikle tamamladı. 

İkinci yarıda baskısını artıran İspanya temsilcisi, 57’nci dakikada 22 yaşındaki genç futbolcusu Juan Foyth’un attığı gol ile bir kez daha öne geçti. Sivasspor bu gole yedi dakika sonra Max Gradel’le cevap verdi ve mücadeleye bir kez daha eşitlik geldi. 70’inci dakikada oyuna giren Paco Alcacer, Villarreal için maçı kopartan isim oldu. 74’üncü ve 78’inci dakikalarında iki gol atan Alcacer, maçı mental anlamda bitirdi. Mücadeleden 5-3 mağlup ayrılan Sivasspor, mücadelesi ile alkış topladı. 

UEFA Avrupa Ligi’nde ilk haftanın tamamlanmasının ardından, sonuçlar şöyle: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.