Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan boykot çağrısı: “Sakın Fransız markaları satın almayın”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı’na katıldı. Programda Fransız markaları için boykot çağrısı yapan Erdoğan, “Ben buradan milletime sesleniyorum. Nasıl ki Fransa ‘Türk markalı mal satın almayın’ diyorsa, sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunlardan satın almayın” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Tüm dünyanın gözleri önünde Filistin’de zulüm, Irak ve Afganistan’da terör can almaya devam ediyor. Fransa’da yaşananlar, Almanya’da yaşananlar, bunlar dünyanın gözü önünde oluyor. Nasıl Fransa’da Türk markalı mal satın almayın diyorsa, buradan milletime sesleniyorum, sakın Fransız mallarını satın almayın” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Fransa’da Müslümanlar’a zulüm varsa oraya da sahip çıkalım”

“Fransa’da Almanya’da yaşananlar tüm dünyanın gözleri önünde oluyor. Fakat Batı’ya, özellikle Hıristiyan dünyasına, Museviler’e sesleniyorum. Bizim dinimizde Hıristiyan olmak suç değil, Hıristiyanlar’a ve Museviler’e sahip çıkıyoruz. Fransa’da Müslümanlar’a zulüm varsa oraya da sahip çıkalım diye dünya liderlerine sesleniyorum. Avrupa ülkelerinde İslam düşmanlığının veba gibi yayıldığını görüyoruz.

“Bizde gerçek bir din özgürlüğü var ama bunlarda yok”

Buradan Şansölye Merkel’e sesleniyorum, hani sizde din özgürlüğü vardı? Nasıl oluyorsa yüze yakın polis camiye saldırıyor. Bizde gerçek bir din özgürlüğü var ama bunlarda yok. Siz gerçek manada faşistsiniz, siz gerçek manada Nazi’nin zincir halkalarısınız. Batı’da yükselen İslam karşıtlığı bugün artık kitabımıza, peygamberimize topyekûn bir saldırıya dönüşmüştür. İslam ve Müslüman düşmanlığı, kimi Avrupa ülkelerinde bizzat devlet başkanı seviyesinde desteklenen politika haline gelmiştir.”

Erdoğan’dan Macron’a: “Akli noktada kontrole muhtaç”

Müslümanlar’a farklı isimler altında İslamsız bir dindarlık dayatılmaktadır. Bu olaylar oldukça tehlikeli, Avrupalı Müslümanlar için çok vahim sonuçlar doğurabilecek bir sürecin işaret fişeğidir. Fransa’nın akli noktada kontrole muhtaç olan liderinin teşvikiyle bu saldırılar yapılmaya başladı. Bu saldırılar bizzat devlet başkanı seviyesinde teşvik edilen bir politika haline gelmiştir.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.